Ισραήλ: 16 τρόφιμοι ιδρύματος βρέθηκαν θετικοί παρότι είχαν εμβολιασθεί | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ισραήλ: 16 τρόφιμοι ιδρύματος βρέθηκαν θετικοί παρότι είχαν εμβολιασθεί

Παρότι κανείς τους δεν είχε συμπτώματα το ανησυχητικό είναι ότι οι περισσότεροι είχαν εμβολιασθεί

medlabnews.gr iatrikanea 

Κι ενώ από την ερχόμενη Κυριακή στο Ισραήλ σχεδιάζουν να πετάξουν τις μάσκες ένα νοσοκομειακό ίδρυμα συνταξιούχων στο Ashkelon του Ισραήλ εκκενώθηκε από τους γιατρούς της Magen David Adom την Πέμπτη 15 Απριλίου αφού διαγνώστηκαν με COVID-19, ανέφερε η Walla News!

Οι 16 κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε μια κλινική στην Hadera, κοντά στη Χάιφα-σύμφωνα με τους The Times of Israel.

Παρότι κανείς τους δεν είχε συμπτώματα το ανησυχητικό είναι ότι οι περισσότεροι είχαν εμβολιασθεί σύμφωνα με τον ιστότοπο της Walla News.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα αυξάνονται στο Ισραήλ οι περιπτώσεις ανθρώπων που ενώ έχουν εμβολιασθεί εμφανίζονται θετικοί και σπεύδουν στα νοσοκομεία.

Παρόμοια συμβάντα με εμβολιασθέντες σε γηροκομεία είχαμε τόσο στη Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα.

Το Υπουργείο Υγείας θα ερευνήσει εάν οι κάτοικοι του Neot Avi έχουν μολυνθεί με παραλλαγή.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Υγείας τον Φεβρουάριο, το εμβόλιο Pfizer είναι 99,2% προστατευτικό έναντι σοβαρών ασθενειών, μειώνει τη νοσηρότητα κατά 95,8% και μειώνει την πιθανότητα νοσηλείας κατά 98,9%. Αποτρέπει επίσης το 98,9% των θανάτων.

Παρόλα αυτά μόλις χθες ο επικεφαλής της Pfizer επαναφέρει στο προσκήνιο την πιθανότητα της τρίτης δόσης!

Την περασμένη εβδομάδα, μια ισραηλινή μελέτη διαπίστωσε ότι η νοτιοαφρικανική παραλλαγή του κορανοϊού είναι ιδιαίτερα ικανή να «σπάσει» το εμβόλιο Pfizer-BioNTech ενώ ανάμεσα σε εμβολιασθέντες ήταν πολλαπλάσιες οι μεταλλάξεις του ιού.

Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και ο οργανισμός υγειονομικής περίθαλψης της Clalit ανέλυσαν τα δεδομένα 150 Ισραηλινών που είχαν θετικά αποτελέσματα για τη COVID-19 παρά το ότι είχαν εμβολιαστεί.

Στη μελέτη τους, ο επιπολασμός του στελέχους της Νότιας Αφρικής μεταξύ εμβολιασμένων ατόμων που μολύνθηκαν παρά τον εμβολιασμό τους ήταν οκτώ φορές (!) υψηλότερος από τον επιπολασμό του στον μη εμβολιασμένο πληθυσμό.

Αν και ο αριθμός τέτοιων λοιμώξεων μεταξύ των εμβολιασμένων ήταν σχετικά μικρός, τα ευρήματα έδειξαν ότι αυτή η συγκεκριμένη μετάλλαξη του ιού ήταν πολύ πιο ικανή στο να διαπεράσει την άμυνα των εμβολιασμένων ατόμων συγκριτικά με άλλες παραλλαγές.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο, αλλά δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους, είναι πιθανό να εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη μελέτη της Pfizer, η οποία διαπίστωσε ότι στη Νότια Αφρική, παρά το τοπικό στέλεχος που επικρατεί, το εμβόλιό  ήταν 100% αποτελεσματικό.

Σήμερα πλέον οι θάνατοι στο Ισραήλ έχουν ελαχιστοποιηθεί- ο ημερήσιος αριθμός τους είναι μονοψήφιος.

Το Ισραήλ έχει εμβολιάσει το 52% του πληθυσμού του και με τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer και είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στους εμβολιασμούς

Το Ισραήλ από το Μάρτιο του 2020 είναι σχεδόν εφτασφράγιστο για τους ξένους τουρίστες. Ακόμη και οι Ισραηλινοί που είχαν συγγενείς πρώτου βαθμού στο Ισραήλ αλλά δεν διέθεταν Ισραηλινό διαβατήριο δεν μπορούσαν να μπουν στη χώρα από καμιά είσοδο. Τους επετράπη να ταξιδέψουν μόλις λίγο πριν τις εκλογές της 26ης Μαρτίου.

Οι δε Ισραηλινοί (κάτοχοι ισραηλινού διαβατηρίου) που είχαν πάει στο Ντουμπάι για ξεσάλωμα και επέστρεψαν τους μαντρώσανε για τα καλά και έτσι κόπηκε ο βήχας γι΄αυτά τα ταξίδια σε επικίνδυνες περιοχές.

Τουρίστας ακόμη δεν πάτησε στο Ισραήλ.

Ακούγεται ότι περί τα μέσα Μαΐου θα επιτραπεί πρώτα σε οργανωμένα group να ταξιδέψουν στη χώρα στα οποία θα συμμετέχουν αποκλειστικά εμβολιασθέντες τουρίστες.

Οι Ισραηλινοί ακύρωσαν μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο το ταξίδι του επικεφαλής της Pfizer Albert Bourla και της συνοδείας του στη χώρα επειδή δεν είχαν εμβολιασθεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Όσο για τον Νίκο Βέρτη που είναι πολύ δημοφιλής στο Ισραήλ για να πετάξει τόσο ο ίδιος, όσο και η συνοδεία του στη χώρα θα πρέπει να εμβολιασθούν με το εμβόλιο μίας δόσης της Johnson & Johnson για να γίνει η συναυλία της 13ης Μαίου. Το εμβόλιο για την ώρα σταμάτησε στις ΗΠΑ. 

Το Ισραήλ εδώ κι ένα χρόνο είναι σχεδόν εφτασφράγιστο και σε διαρκείς καραντίνες οι κάτοικοί του. Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων και η μη μεταδοτικότητα των εμβολιασθέντων θα καταμετρηθεί εάν αρχίσουν να χαλαρώνουν τα σκληρά απαγορευτικά μέτρα στη χώρα-πρωταθλητή των εμβολιασμών.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων