Μόσιαλος : Πώς θα αντιληφθείτε την θρόμβωση από το εμβόλιο; Πόσο σπάνια είναι; Πώς αντιμετωπίζεται | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μόσιαλος : Πώς θα αντιληφθείτε την θρόμβωση από το εμβόλιο; Πόσο σπάνια είναι; Πώς αντιμετωπίζεται

Σχετικά με τα εμβόλια αλλά και τα μέτρα κατά του κοροναϊού έδωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Ηλίας Μόσιαλος

medlabnews.gr iatrikanea

Απαντήσεις σχετικά με τα εμβόλια αλλά και τα μέτρα κατά του κοροναϊού έδωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics.

Όπως είπε, «η πιθανότητα να υπάρξει θρόμβωση από το εμβόλιο της AstraZeneca είναι 1 στις 100.000» και καθησύχασε τους πολίτες συμπληρώνοντας ότι οι γιατροί ξέρουν πλέον πώς να αντιμετωπίζουν αυτή την παρενέργεια. «Είναι κάτι αντιμετωπίσιμο, η θνητότητα έχει μειωθεί πολύ» ξεκαθάρισε.

Από τη μεριά του ο πολίτης θα πρέπει να απευθυνθεί στον γιατρό του αν νιώσει κάποιο σύμπτωμα που παραπέμπει σε θρόμβωση. Τα τρία βασικά συμπτώματα είναι οι πολύ ισχυροί πονοκέφαλοι, οι πόνοι στο στήθος και οι έντονοι πόνοι στην κοιλιά.

«Αν κολλήσουμε τον κοροναϊό, η πιθανότητα αυτής της θρόμβωσης είναι 10 φορές μεγαλύτερη» τόνισε.

Αναφερόμενος στην ινδική μετάλλαξη, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για μία αλλά για 15 παραλλαγές. «Έχουμε ενδείξεις ότι τα εμβόλια που έχουμε μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουν πιθανώς το ινδικό στέλεχος» πρόσθεσε.

Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες

Όπως είπε ο κ.Μόσιαλος σημαντικό ρόλο παίζει ο εμβολιασμός των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων, όπου και οι παρενέργειες είναι απειροελάχιστες.

«Τις μάσκες θα τις βγάλουμε όταν φτάσουμε ένα ποσοστό εμβολιασθέντων που θα υπερβαίνει το 70% των πολιτών» είπε. «Σε αυτό το ποσοστό θα προσθεθεί και ένα 7 με 10% που θα είναι όσοι κόλλησαν τον ιό και έχουν ανοσία» πρόσθεσε.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων