Καθηγητής Γουργουλιάνης : Οι τάσεις δείχνουν ότι η πανδημία υποχωρεί. Δείτε πότε και πώς; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Καθηγητής Γουργουλιάνης : Οι τάσεις δείχνουν ότι η πανδημία υποχωρεί. Δείτε πότε και πώς;

Το παρακάτω αξιόπιστο γράφημα από το EuroMOMO δείχνει τους παραπάνω του αναμενομένου θανάτους ανά έτος

medlabnews.gr iatrikanea 

Το παρακάτω αξιόπιστο γράφημα από το EuroMOMO (European mortality monitoring activity, aiming to detect and measure excess deaths related to seasonal influenza, pandemics and other public health threats), δείχνει τους παραπάνω του αναμενομένου θανάτους ανά έτος (κατακόρυφος άξονας ) σε σχέση με την κάθε εβδομάδα του έτους (οριζόντιος άξονας) γράφει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Κώστας Γουργουλιάνης.



Ειδικότερα, αναφέρει:

Η μπλε γραμμή δείχνει αυτό που ζήσαμε στον πλανήτη μας το 2020,την χρονιά του αιφνιδιασμού της πανδημίας, δηλαδή μεγάλη αύξηση των θανάτων την Άνοιξη και ακόμα μεγαλύτερη το Φθινόπωρο.

Η εφετινή θαλασσιά γραμμή που περιγράφει τις πρώτες εβδομάδες του 2021, μοιάζει πολύ με την κόκκινη γραμμή του 2017, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες ακολουθεί την κίτρινη γραμμή του 2018, δύο προπανδημικά έτη.

Τα εξαιρετικά εμβόλια, που δεν υπήρχαν πέρυσι, η εμπειρία που αποκτήθηκε, η βελτίωση των συστημάτων υγείας αλλά και η συμπεριφορά του ιού, με τις όχι κατ’ ανάγκην κακές μεταλλάξεις του, συμμετέχουν αποφασιστικά σε αυτή την αισιόδοξη αλλά και πολύ πιθανή πορεία της πανδημίας. Τελικά , για όλους μας δεν έχει σημασία η επικράτηση της ήπιας ή ασυμπτωματικής νόσου , αλλά η αποφυγή της βαρειάς νόσου και βέβαια των θανάτων.
Πολλές ευχές για καλό Πάσχα και σίγουρα πολύ καλύτερο καλοκαίρι!!

Διαβαστε επίσης

Γουργουλιάνης: Ο ιός γίνεται μεταδοτικότερος και ΔΕΝ σκοτώνει. Οι πανδημίες κρατούν 1,5 χρόνο. Είμαστε στα όρια.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων