Νέα δεδομένα για το εμβόλιο της pfizer και τις μεταλλάξεις | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Νέα δεδομένα για το εμβόλιο της pfizer και τις μεταλλάξεις

Μέχρι σήμερα, τίποτε δεν δείχνει ότι είναι αναγκαία μία προσαρμογή του σημερινού εμβολίου

 medlabnews.gr iatrikanea

Το εμβόλιο που παράγει η Pfizer είναι αποτελεσματικό απέναντι στις παραλλαγές του κοροναϊού και ότι μέχρι στιγμής καμία μελέτη δεν υποδεικνύει ότι υπάρχει ανάγκη για την ανάπτυξη νέας φόρμουλας, ανακοίνωσε την Δευτέρα η γερμανική εταιρεία BioNTech που ανέπτυξε το εμβόλιο mRNA.

«Μέχρι σήμερα, τίποτε δεν δείχνει ότι είναι αναγκαία μία προσαρμογή του σημερινού εμβολίου της BioNTech κατά των βασικών παραλλαγών που έχουν εντοπισθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία διευκρινίζει ότι «αναπτύσσει πλήρη στρατηγική για την αντιμετώπιση αυτών των παραλλαγών, εάν υπάρξει ανάγκη στο μέλλον».

Την περασμένη εβδομάδα, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και στη λεγόμενη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα δεδομένα των κλινικών δοκιμών, ο εμβολιασμός απέτρεψε το 100% των συμπτωματικών κρουσμάτων μεταξύ των εθελοντών στη Νότιο Αφρική, όπου κυριαρχεί το στέλεχος  B1351, αν και το δείγμα της μελέτης στη χώρα ήταν σχετικά μικρό στα 800 άτομα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων