Νέο περιστατικό θρόμβωσης σε 50χρονη στα Χανιά | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Νέο περιστατικό θρόμβωσης σε 50χρονη στα Χανιά

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ζωή της δεν βρίσκεται σε κίνδυνο Νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Χανίων

medlabnews.gr iatrikanea 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ζωή της δεν βρίσκεται σε κίνδυνο Νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Χανίων παρουσίασε επιπλοκές μετά τον εμβολιασμό της έναντι του κορονοϊού με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech.

Η γυναίκα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του flashnews.gr, αρχικά παρουσίασε θρόμβωση στο ένα πόδι. Στη συνέχεια εμφάνισε και στο άλλο.

Πρόκειται για γυναίκα περίπου 50 ετών, η οποία μετά την εμφάνιση της θρόμβωσης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο, δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σημειώνεται πάντως πως το αν συνδέεται ο εμβολιασμός με την εμφάνιση θρόμβωσης αναμένεται να φανεί από τις εξετάσεις.

Εάν υπάρχει τελικά σύνδεση των ύποπτων περιστατικών θρομβώσεων στην Ελλάδα με τα εμβόλια και πότε θα αποφανθούν οι αρμόδιοι μηχανισμοί του εξωτερικού, απάντησε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου σε ερώτηση του Sputnik.

Σύμφωνα με την ίδια, ο ΕΟΦ έχει διερευνήσει πλήρως τα περιστατικά των σοβαρών θρομβώσεων, γιατί υπάρχει και ένα ευρύ φάσμα στη διάγνωση θρομβώσεων, και σε ορισμένα περιστατικά έχει αποφανθεί για τη σχέση τους με το εμβόλιο. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι τα περιστατικά αυτά στέλνονται στον ΕΜΑ 

 «Είχαμε ατυχώς αλλά συμβατά με τον μεγάλο αριθμό των εμβολιασμών που έχουν γίνει περιπτώσεις σοβαρών θρομβώσεων, οι οποίες συνδέονται με το εμβόλιο. Ευτυχώς δεν έχουν ξεπεράσει τον εκτιμώμενο αριθμό σε σχέση με τον εμβολιασμό». 

Υπενθυμίζεται ότι αναφερόμενη στον εμβολιασμό των παιδιών η κα Θεοδωρίδου είπε πως δεν θα είναι υποχρεωτικός στη χώρα μας.


Σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις, τα συμπτώματα δε φαίνεται να οφείλονται σε θρόμβωση ή στο εμβόλιο, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο flashnews.gr .

Η νοσηλεύτρια υποβάλλεται σε ένα σετ εξετάσεων προκειμένου να διαγνωστεί πού οφείλονται τα συμπτώματά της.

Αρχικά υπήρξε ανησυχία ότι επρόκειτο για θρόμβωση, καθώς υπήρξε πρόβλημα και με τα δυο κάτω άκρα της.

Μάλιστα, εξεταζόταν αν τα προβλήματα αυτά σχετιζόντουσαν με το γεγονός ότι είχε εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Pfizer.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

1

1 σχόλιο

μαριλιτα είπε...

και ποιος ο λογος που εχετε μισοσβησει τη μιση ειδηση? Σας μαλωσε κανεις?

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων