Διαδικτυακή Ημερίδα για τον Καρκίνο του Δέρματος, Πέμπτη 3 Ιουνίου, στις 16.00 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Διαδικτυακή Ημερίδα για τον Καρκίνο του Δέρματος, Πέμπτη 3 Ιουνίου, στις 16.00

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ, διοργανώνει διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα για καρκίνο του δέρματος

medlabnews.gr iatrikanea

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ, διοργανώνει διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα για καρκίνο του δέρματος με τίτλο:

«Φροντίζω το Δέρμα μου – Κάνω τον Ήλιο φίλο!»

η οποία θα  πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 3 Ιουνίου 2021, 16:00-18:30.

Η Ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο της εκστρατείας της ΕΛΛΟΚ για την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τον Ιούνιο έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2021, με την δημοσίευση σχετικού ενημερωτικού & εκπαιδευτικού υλικού, στην ιστοσελίδα & τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΕΛΛΟΚ και στον τύπο.

Σκοπός της εκστρατείας, η οποία υλοποιείται για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο, είναι η ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους που ενέχει η χωρίς κανόνες έκθεση στον ήλιο και η ευαισθητοποίηση για την παρακολούθηση εμφάνισης τυχόν αλλαγών στο δέρμα, αναδεικνύοντας την αξία της πρόληψης, για την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία και την αποκατάσταση του καρκίνου του δέρματος.

Απώτερος στόχος της Ημερίδας και της εκστρατείας ενημέρωσης είναι να αναδείξει τον υψηλό κίνδυνο που επιφέρει η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία για τις κατηγορίες εργαζομένων που λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους εκτίθενται σε αυτή, εστιάζοντας στην ιδιαίτερη ανάγκη να ληφθεί μέριμνα από την πολιτεία. Παράλληλα στοχεύει στην ενεργοποίηση των διαμορφωτών πολιτικών υγείας και εργασίας, με στόχο τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων με τα οποία θα αντιμετωπίζεται,  για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, ως επαγγελματικός κίνδυνος η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Είναι πλέον αυταπόδεικτο, ότι πολλοί τύποι καρκίνου του δέρματος μπορούν να προληφθούν, αφού η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία αποτελεί τον πλέον σημαντικό εξωτερικό παράγοντα εμφάνισής τους, ενώ το ζήτημα της εφαρμογής της νομοθεσίας σχετικά με την ένταξη του καρκίνου του δέρματος στη λίστα των επαγγελματικών ασθενειών, παραμένει ακόμα ακανθώδες, καθώς εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καθημερινά άμεσα εκτεθειμένοι στους κινδύνους από την μακροχρόνια έκθεσή τους στην ηλιακή ακτινοβολία.

 

Στη θεματολογία της Ημερίδας θα συζητηθούν καίρια ζητήματα που αφορούν τον καρκίνου του δέρματος, μεταξύ των οποίων:

·  Κίνδυνοι εμφάνισης, συμπτώματα & αντιμετώπιση των διαφόρων τύπων του καρκίνου του δέρματος

·   Ο ρόλος της υπεριώδους ακτινοβολίας στην εμφάνιση καρκίνων του δέρματος

· Αναγνώριση της έκθεσης σε υπεριώδη ακτινοβολία ως επαγγελματικού κινδύνου και αιτίας καρκινογένεσης και προστασία εργαζομένων σε εξωτερικούς χώρους                             

· Γήρανση πληθυσμού και δερματικές ασθένειες οφειλόμενες στην υπεριώδη ακτινοβολία

·  Βιωματικές εμπειρίες ασθενών με καρκίνο του δέρματος

Η Ημερίδα θα είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό, ενώ με το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει σχολιασμός και συζήτηση, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα αποστολής ερωτήσεων προς τους ομιλητές από το κοινό. Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) μέσω διαδικτύου από τις σελίδες του Facebook και του Youtube της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου. (Κάντε like στη σελίδα μας και παρακολουθήστε ζωντανά την ημερίδα). Οι παρουσιάσεις και όλο το υλικό θα είναι διαθέσιμα μετά το πέρας της εκδήλωσης στην ιστοσελίδα της ΕΛΛ.Ο.Κ.

Η επιστημονική ημερίδα για τον Καρκίνο του Δέρματος, πραγματοποιείται με την Αιγίδα των:

·         Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.)

·         Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (Ε.Δ.Α.Ε.)

·         Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (Ε.Ε.Α.Ο.)

·         Ελληνική Εταιρεία Καρκίνου Κεφαλής & Τραχήλου (Ε.Ε.Κ.ΚΕ.Τ.)

·         Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μελανώματος (ΕΛ.Ε.Μ.ΜΕΛ.)

·         Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής (Ε.Ε.Π.Α.)

·        Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.)

Η Εκστρατεία ενημέρωσης και η επιστημονική ημερίδα για τον Καρκίνο του Δέρματος πραγματοποιείται με την ευγενική άνευ όρων Χορηγία και Υποστήριξη των Εταιρειών:

Επίσημος Χορηγός : Bristol Myers Squibb

Υποστηρικτής: Sanofi

Περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση για την Ημερίδα της 3ης Ιουνίου, με τίτλο «Φροντίζω το Δέρμα μου – Κάνω τον Ήλιο φίλο!» μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων