Κρίσιμες ώρες για τον Γέροντα Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κρίσιμες ώρες για τον Γέροντα Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου

Το έργο των ιατρών στον Ευαγγελισμό είναι εξαιρετικά δύσκολο - Δεν ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή

medlabnews.gr iatrikanea 

Οι θεράποντες γιατροί θεώρησαν ότι η κατάστασή του απαιτούσε άμεση διασωλήνωση για να αποφευχθούν τυχόν επιπλοκές στην μάχη με τον κοροναϊό

Το έργο των ιατρών στον Ευαγγελισμό είναι εξαιρετικά δύσκολο - Δεν ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή - Σε ανοικτή γραμμή με τους γιατρούς του νοσοκομείου οι πατέρες της Μονής Βατοπεδίου -  Επικοινωνία Βαρθολομαίου και Ελπιδοφόρου με τους πατέρες της Μονής Βατοπεδίου

Ο Γέροντας διαγνώστηκε με COVID-19 στις 21 Μαΐου. Στις 28 Μαΐου, ο ηγούμενος του μοναστηριού μεταφέρθηκε αεροπορικώς από το Άγιο Όρος στην Αθήνα και νοσηλεύτηκε με κοροναϊό στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” μετά από σύσταση των ιατρών του. Τότε η ανακοίνωση της Μονής έκανε λόγο για “'ήπια συμπτώματα” και “προληπτικό έλεγχο”.

Όμως χθες οι θεράποντες γιατροί θεώρησαν ότι η κατάστασή του απαιτούσε άμεση διασωλήνωση για να αποφευχθούν τυχόν επιπλοκές, που σχετίζονται με τις υποκείμενες ιατρικές του ανάγκες. Η κατάσταση της υγείας του πάντως, σύμφωνα με τους γιατρούς, ελέγχεται.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο ηγούμενος Εφραίμ έλαβε φαρμακευτική αγωγή και δύο ημέρες αργότερα μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας για να του αυξήσουν την παροχή οξυγόνου. Η κατάστασή του ήταν σταθερή, με υψηλή θερμοκρασία την Παρασκευή το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αρχή της περιπέτειας του Γέροντα Εφραίμ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε στο Άγιο Όρος και εξέφρασε την υποστήριξη του.

Χθες εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους πατέρες της Μονής, που είχαν σύναξη, και μίλησε με όλους σε ανοικτή ακρόαση. Τους ενίσχυσε με τα λόγια του, τους παρηγόρησε και τους διαβεβαίωσε ότι και ο ηγούμενος και όλοι οι πατέρες είναι στην προσευχή του. Οι πατέρες τον ευχαρίστησαν για την στήριξή του και εξέφρασαν την ελπίδα πως σύντομα ο ηγούμενος θα επιστρέψει υγιής στην Μονή Βατοπεδίου. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το Φεβρουάριο του 2019, ο Εφραίμ υπέστη καρδιακό επεισόδιο στο Κίεβο όπου είχε σταλεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη για να συμμετάσχει στην ενθρόνιση του Επιφάνιου της νέας ουκρανικής Εκκλησίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, εκτός από τα καρδιακά προβλήματα, ο ηγούμενος πάσχει και από διαβήτη.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων