Στις κλινικές τους κατάφεραν να γλιτώνουν ασθενείς από τη διασωλήνωση | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Στις κλινικές τους κατάφεραν να γλιτώνουν ασθενείς από τη διασωλήνωση

Κάτι κάνουν στο Πανεπιστήμιο και στα Νοσοκομεία της Πάτρας και έχουν επιτυχίες στην μάχη με την Πανδημία.

επιμέλεια Κασσιανή Τσώνη, medlabnews.gr iatrikanea

Κάτι κάνουν στο Πανεπιστήμιο και στα Νοσοκομεία της Πάτρας και έχουν επιτυχίες στην μάχη με την Πανδημία. 


Πριν λίγο καιρό μάθαμε ότι στο Νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» υπάρχει η κλινική covid που έχει καταφέρει να έχει 50% λιγότερες διασωληνώσεις. Διευθυντής της ο πνευμονολόγος Λεωνίδας Στελλάς. 

Χαρακτηριστικά λέει  «Εάν διαχειριστούμε τη νόσο Covid19  με ηρεμία, δηλαδή να μην έχουμε 200  περιστατικά στα επείγοντα, εάν έχουμε γιατρούς με γνώση και εμπειρία από ΜΕΘ ή πνευμονολόγους που ξέρουν να διαχειριστούν αυτά τα περιστατικά, σίγουρα τις μισές διασωληνώσεις θα τις γλιτώνουμε, αναφέρει ο κ. Στέλλας Και συνεχίζει δεν είμαστε καλύτεροι γιατροί από τους συναδέλφους μας στη Θεσσαλονίκη ή στο Κιλκίς. Αλλά όταν στο Κιλκίς 2-3 γιατροί προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν 70 εισαγωγές  είναι πολύ λογικό να μην μπορούν να τα καταφέρουν.  Όσα λιγότερα κρούσματα έχεις να διαχειριστείς στα επείγοντα περιστατικά, τόσο καλύτερα θα πάνε αυτά μετά στην κλινική. Εμείς είμαστε 4  πνευμονολόγοι, 5 παθολόγοι  και 4 εντατικολόγοι για 40 κρεβάτια της πτέρυγας Covid.  Νοσηλεύουμε από 10-20 περιστατικά, από τα οποία τα 5-6 είναι βαριά. Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη λοίμωξη από Covid και να μην πεθαίνει ο κόσμος,  πρέπει να έχουμε λίγα κρούσματα. Και το lockdown της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση είναι σωστό. Το λάθος της κυβέρνησης είναι ότι προσπάθησε να φτιάξει Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπου το κόστος της νοσηλείας ανά άρρωστο είναι τρία χιλιάρικα την ημέρα, αντί να φτιάξει Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας.  Ας μην ξεχνάμε ότι ο  Covid άλλωστε μπορεί να διαλύσει οποιοδήποτε σύστημα υγείας θέλει».

Ο κ. Στέλλας, όπως και οι άλλοι γιατροί της ομάδας του έχουν επιτύχει ένα θεαματικό αποτέλεσμα, το οποίο φαίνεται από τον αριθμό των εξιτηρίων αλλά και από το πολύ χαμηλό ποσοστό θανάτων ανθρώπων που πάσχουν από κοροναϊό και περνούν την πόρτα του «Αγίου Ανδρέα»    



Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο μάθαμε ότι 
 γιατρός νευροχειρουργός του Νοσοκομείου θεραπεύτηκε από βαριά covid παίρνοντας ένα "μαγικό" φάρμακο του κοροναϊού που του χορήγησε ο κ. Γώγος, με το οποίο ένιωσε «τόσο καλά», ενώ έδινε μάχη με τον κοροναϊό. «Έχω κρατήσει ένα φάρμακο για σένα», φέρεται να του είπε ο κ. Γώγος, όπως ρητά αναφέρει ο ίδιος.

Ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Πατρών είναι από τους πρώτους που αντιμετώπισαν τον κοροναϊό στην Ελλάδα αφού τα πρώτα κρούσματα νοσηλεύτηκαν στην κλινική του. Φαίνεται λοιπόν ότι έχει βρει το φάρμακο που μέσα σε μια ώρα θεραπεύει τον κοροναϊό. 

Διαβάστε και δείτε το βιντεο του νευροχειρουργού εδώ Νευροχειρουργός πριν την διασωλήνωση πήρε το φάρμακο του καθ. Γώγου και σε μια ώρα ήταν εντελώς καλά (video)


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων