Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο ηγούμενος Εφραίμ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο ηγούμενος Εφραίμ

Ο 64χρονος κληρικός νοσηλεύεται διασωληνωμένος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή

medlabnews.gr iatrikanea 

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται για ενδέκατη μέρα με κορoναϊό στον Ευαγγελισμό ο ηγούμενος Εφραίμ, με την υγεία του να είναι έτσι κι αλλιώς επιβαρυμένη, καθώς πάσχει από υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδη διαβήτη, καρδιολογικά).

Ο 64χρονος κληρικός διασωληνώθηκε την Παρασκευή, ενώ σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, δεν ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή, με τον πυρετό να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα μεταξύ 39-40.

Χθες το βράδυ έγινε προσπάθεια για αποσωλήνωση. Σύντομα ωστόσο ανέβασε διοξείδιο και διασωληνώθηκε ξανά. Έκτοτε έχει παρουσιάσει επιδείνωση, αφού υπέστη σηπτικό σοκ.

Οι πατέρες της Μονής Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τους γιατρούς του νοσοκομείου, ενώ, από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του βρίσκεται ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, όπως γράφει το etnhos.gr.

Σε διαρκή επικοινωνία με τους μοναχούς στο Βατοπέδι βρίσκεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσωπικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην πνευματική δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται το Άγιον Όρος.

Την Κυριακή, εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους πατέρες της Μονής, που είχαν σύναξη, και μίλησε με όλους σε ανοικτή ακρόαση. Τους ενίσχυσε με τα λόγια του, τους παρηγόρησε και τους διαβεβαίωσε ότι και ο ηγούμενος και όλοι οι πατέρες είναι στην προσευχή του.

Οι πατέρες τον ευχαρίστησαν για την στήριξή του και εξέφρασαν την ελπίδα πως σύντομα ο ηγούμενος θα επιστρέψει υγιής στην Μονή Βατοπεδίου.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων