Έχετε συνάχι; Μπορεί να οφείλεται στη μετάλλαξη Δέλτα. Δείτε τα νέα συμπτώματα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έχετε συνάχι; Μπορεί να οφείλεται στη μετάλλαξη Δέλτα. Δείτε τα νέα συμπτώματα

Πονοκέφαλος, ξηρός λαιμός και μύτη που τρέχει είναι τα συμπτώματα που εμφανίζονται περισσότερο στα άτομα που νοσούν με την μετάλλαξη Δέλτα

medlabnews.gr iatrikanea

Ο καθηγητής Τιμ Σπέκτορ, που μελετά τη συμπτωματολογία του κοροναϊού, υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι, ειδικά οι νεότεροι, που κολλούν τη μετάλλαξη Δέλτα εμφανίζουν συμπτώματα κοινού κρυολογήματος.

Πονοκέφαλος, ξηρός λαιμός και μύτη που τρέχει είναι τα συμπτώματα που εμφανίζονται περισσότερο στα άτομα που νοσούν με την μετάλλαξη Δέλτα (ινδική) του κοροναϊού, σύμφωνα με επιστήμονες στη Βρετανία.

Ο καθηγητής Τιμ Σπέκτορ, που μελετά τη συμπτωματολογία του κοροναϊού, υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι, ειδικά οι νεότεροι, που κολλούν τη μετάλλαξη Δέλτα εμφανίζουν συμπτώματα κοινού κρυολογήματος.

Ωστόσο, ακόμα κι αν δε νιώθουν πολύ άρρωστοι, είναι μεταδοτικοί. Προτρέπει, μάλιστα, τον κόσμο να κάνει τεστ σε περίπτωση που υποψιάζεται ότι μπορεί να έχει covid.

Σύμφωνα με το NHS, τα κλασικά συμπτώματα του κοροναϊού είναι βήχας, πυρετός και απώλεια όσφρησης ή/και γεύσης.

Όπως, όμως, αναφέρει ο Σπέκτορ στη μελέτη του, πλέον αυτά τα συμπτώματα δεν εμφανίζονται με την ίδια συχνότητα.

«Από την αρχή του Μάη, εξετάζουμε τα κυριότερα συμπτώματα μέσω μιας εφαρμογής και σύμφωνα με τις καταγραφές των χρηστών δεν είναι τα ίδια με πριν», τόνισε.

Η αλλαγή αυτή, σύμφωνα με το ΒΒC παρατηρείται κυρίως στα άτομα που νοσούν με την μετάλλαξη Δέλτα, που έχει κυριαρχήσει πλέον κατά 90% στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Σπέκτορ εξήγησε ότι η μετάλλαξη αυτή λειτουργεί λίγο διαφορετικά. «Οι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν ότι έχουν ένα κοινό κρυολόγημα και να συνεχίσουν κανονικά να πηγαίνουν σε πάρτι και έτσι μπορεί να το μεταδώσουν σε άλλα έξι άτομα τριγύρω τους», είπε για παράδειγμα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων