Αύξηση των νοσηλειών στα παιδιά. Βρέφος 23 ημερών με κοροναϊό στην Πάτρα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αύξηση των νοσηλειών στα παιδιά. Βρέφος 23 ημερών με κοροναϊό στην Πάτρα

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι αυξάνονται οι νοσηλείες παιδιών με κοροναϊό στα νοσοκομεία.

medlabnews.gr iatrikanea

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι αυξάνονται οι νοσηλείες παιδιών με κοροναϊό στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τρία παιδιά νοσηλεύονται με κοροναϊό αυτή τη στιγμή στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα βρέφος 23 ημερών που διακομίστηκε από το Αγρίνιο.

Τα άλλα δύο περιστατικά μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας (παιδί 5 ετών) και από το Νοσοκομείο του Πύργου (βρέφος 11 μηνών).

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος και τα τρία παιδιά έχουν καλή κλινική εικόνα και για την ώρα δεν έχουν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις νοσηλείας παιδιών σε νοσοκομεία, ωστόσο λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα του κοροναϊού, αυξάνονται και αυτά τα περιστατικά.

Εμβολιασμός εφήβων: Σήμερα οι ανακοινώσεις και οι οδηγίες - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Το σχέδιο εμβολιασμού των εφήβων πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα η Εθνική Επιτροπή με προϋπόθεση την γονική συναίνεση.

Η σύσταση της Επιτροπής αφορά πρωτίστως ανήλικους με υποκείμενα νοσήματα και μόνο με εμβόλια αντιγόνου mRNA, δηλαδή Pfizer και Moderna. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό εφήβων 16 και 17 ετών, δηλαδή όσων έχουν γεννηθεί από 1ης Ιανουαρίου 2004 έως την 31η Δεκεμβρίου του 2005.

Ο εμβολιασμός των εφήβων θα γίνεται μόνο με MRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer και Moderna, η οποία έχει προς το παρόν έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για εφήβους.

Καλά νέα για τη 2χρονη που νοσηλεύεται στην Πάτρα

Καλά είναι τα νέα για το 2χρονο κοριτσάκι από την Αμαλιάδα που νοσηλευόταν στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο.

Το κοριτσάκι εμφάνισε βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του τις τελευταίες ώρες.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων