Εκστρατεία Ενημέρωσης για το Μελάνωμα από την ΕΔΑΕ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εκστρατεία Ενημέρωσης για το Μελάνωμα από την ΕΔΑΕ

Η νέα εκστρατεία ενημέρωσης της ΕΔΑΕ τονίζει τη σημασία να ελέγχουμε τακτικά το δέρμα μας

medlabnews.gr iatrikanea

Μία ελιά είναι κάτι συνηθισμένο. Είναι μια αλλοίωση που βλέπουμε τόσο συχνά στο δέρμα μας, που μπορεί να μην μπούμε καν στη διαδικασία να την ελέγξουμε, ειδικά πριν τις διακοπές.  

Κι όμως, αυτή η μικρή ελιά μπορεί να βρει τη θέση της στο πίσω μέρος του μυαλού μας και να μας ανησυχεί ακόμα και στις πιο ανέμελες στιγμές του καλοκαιριού μας.    

Η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία θέλει να “σπάσει” αυτή τη συνήθειά μας και μέσα από την εκστρατεία της μας καλεί φέτος να κάνουμε τη διαφορά και να επισκεφθούμε έγκαιρα τον Δερματολόγο μας. 

Το πιθανότερο είναι ότι η όποια καινούρια ελιά δεν είναι τίποτα κακό! Γιατί λοιπόν να μην το ξέρουμε σίγουρα, αντί να μένουμε με την ανασφάλεια που δεν μας αφήνει να απολαύσουμε στο 100% τις διακοπές μας;

Η νέα εκστρατεία ενημέρωσης της ΕΔΑΕ τονίζει τη σημασία να ελέγχουμε τακτικά το δέρμα μας και να επισκεπτόμαστε τον Δερματολόγο μας μία φορά το χρόνο. Και μας θυμίζει ότι με πολύ μικρές κινήσεις, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος!

 Το μελάνωμα είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου στην λευκή φυλή και μια από τις πιο απειλητικές για τη ζωή. Συνήθως, στο άκουσμα της λέξης ‘καρκίνος’ το μυαλό μας παγώνει και δεν δίνει σημασία στη συνέχεια, που περιλαμβάνει και την πιο σημαντική πληροφορία – κι ας ακούγεται ‘κλισέ’: ότι ο καρκίνος του δέρματος -και όχι μόνο- είναι μια νόσος που μπορεί να προληφθεί, αλλά και να διαγνωστεί έγκαιρα, γεγονός που προσφέρει μεγάλο πλεονέκτημα στην αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Ειδικά το πρώιμο μελάνωμα είναι ιάσιμο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, ενώ οι νεότερες θεραπείες έχουν βελτιώσει την επιβίωση ακόμη και για την προχωρημένη και μεταστατική μορφή του.

Γενικά, ο καρκίνος του δέρματος είναι ο πιο κοινός καρκίνος. Κάθε χρόνο, οι νέες περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος είναι περισσότερες από τις περιπτώσεις καρκίνου μαστού, προστάτη, πνεύμονα και εντέρου μαζί! Κύρια αιτία είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και η ελλιπής εφαρμογή μέτρων προστασία μας από αυτόν. 

Όσο λοιπόν απολαμβάνουμε το καλοκαίρι και τον ευλογημένο ήλιο της πατρίδας μας, που είναι ηλιόλουστη ακόμη και το χειμώνα, ας έχουμε την προσοχή μας στραμμένη σ’ αυτά που έχουν πραγματική σημασία:

· Προστατευόμαστε αποτελεσματικά από τον ήλιο

· Κάνουμε αυτοεξέταση σε όλη την επιφάνεια του δέρματός μας, κάθε μήνα

· Επισκεπτόμαστε τον Δερματολόγο μας μια φορά το χρόνο.

Φέτος το καλοκαίρι #KaneTiDiafora #SkinCheck #BetterSafeThanSorry

Μάθετε περισσότερα στο edae.gr/dermalogos/melanoma

WEB SITE | www.edae.gr     FACEBOOK  | www.facebook.com/dermalogos/

YOU TUBE | www.youtube.com/channel/UCN1Awuzk3YrtAuFipM4evew

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων