Καλά τα στοιχεία με μείωση της μεταδοτικότητας και χωρίς πίεση το ΕΣΥ

Σχετικά άρθρα

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

Subscribe Us

Online

Google +

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

22/7/21

Καλά τα στοιχεία με μείωση της μεταδοτικότητας και χωρίς πίεση το ΕΣΥ

medlabnews.gr iatrikanea

Επιβεβαιώνοντας μέχρι στιγμής ό,τι έχουμε γράψει φαίνεται βελτιούμενη συνολικά εικόνα για την επιδημική εξέλιξη του κοροναϊού, διαμορφώνουν οι κρίσιμοι δείκτες του ΕΟΔΥ, καθώς παρά την αύξηση των κρουσμάτων σε απόλυτους αριθμούς, ο δείκτης θετικότητας παραμένει υπό έλεγχο, ενώ ο δείκτης μεταδοτικότητας υποχωρεί, μετά την έξαρση της προηγούμενης εβδομάδας.

Ηπιότερη είναι σε εβδομαδιαία και ημερήσια βάση η επιδημική εικόνα εξέλιξης της πανδημίας του κοροναϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και για την κλινική, καθώς οι νέες εισαγωγές αυξάνονται και το ισοζύγιο εισαγωγών-εξιτηρίων επιδεινώνεται. Οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt υποχώρησε στο 1,23 από το 1,38 που είχε εκτοξευθεί την περασμένη εβδομάδα και χωρίς να αλλάξει το συνολικό προφίλ των μέτρων στην επικράτεια, με εξαίρεση τη Μύκονο. Ο δείκτης θετικότητας αν και απέχει από τα χαμηλά του, εν τούτοις κινείται σταθεροποιητικά και δεν έχει παρουσιάσει εξάρσεις, που θα ήταν ένδειξη υφέρπουσας ανοδικής τάσης. Σε εβδομαδιαία βάση μάλιστα παρουσιάζει και οριακή αποκλιμάκωση.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEDLABNEWS.GR