Φόβος ότι θα έρθει σφοδρό κύμα γρίπης φέτος, στον κόσμο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Φόβος ότι θα έρθει σφοδρό κύμα γρίπης φέτος, στον κόσμο

Σφοδρό κύμα γρίπης περιμένει τώρα το Ισραήλ.

medlabnews.gr iatrikanea 

Σφοδρό κύμα γρίπης περιμένει τώρα το Ισραήλ. Ένας νέος πονοκέφαλος για τις υγειονομικές αρχές, που εκτιμούν ότι φέτος η χώρα θα χτυπηθεί σκληρά και από έναν ακόμα ιό. Τι προκαλεί τις δυσοίωνες προβλέψεις.

Για κύμα γρίπης που μάλιστα αναμένεται να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα φέτος, προετοιμάζονται οι υγειονομικές αρχές του Ισραήλ. Ο ιός αναμένεται να αφιχθεί το Νοέμβριο, δημιουργώντας κινδύνους για το σύστημα υγείας που ήδη αντιμετωπίζει περίπου 700 σοβαρές περιπτώσεις ασθενών με Covid-19.

Η γρίπη είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους και ιδιαίτερα μολυσματικούς χειμερινούς ιούς.

Παρόμοια με τον κοροναϊό, η γρίπη μεταδίδεται από άτομο σε άτομο κυρίως με σταγονίδια που γίνονται όταν οι άνθρωποι βήχουν, φτερνίζονται ή ακόμη και μιλάνε.

Από τον Μάρτιο του 2020, στη χώρα δεν έχει καταγραφεί κρούσμα γρίπης καθώς οι κάτοικοι ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση της προστατευτικής μάσκας. Επιπλέον την περσινή περίοδο της εποχικής γρίπης, η χώρα ήταν εν πολλοίς σε lockdown και τα σχολεία κλειστά. Ωστόσο, το καλοκαίρι τόσο στο Ισραήλ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, οι άνθρωποι άρχισαν να βγάζουν τις μάσκες και καταγράφηκε μεγάλη αύξηση σε αναπνευστικούς ιούς και μολύνσεις.

Στο Ισραήλ, οι παιδιατρικοί θάλαμοι είναι γεμάτοι και οι γιατροί πιστεύουν ότι ο ρυθμός κρουσμάτων γρίπης θα είναι ακόμα μεγαλύτερος φέτος, όχι μόνο από πέρυσι αλλά και από άλλες χρονιές. Μάλιστα εκτιμάται ότι θα χτυπήσει νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιός μεταλλάσσεται κάθε χρόνο και γι’ αυτό πρέπει να χορηγείται νέα δόση εμβολίου με βάση τις προβλέψεις του ΠΟΥ αναφορικά με ποια στελέχη αναμένεται να κυκλοφορήσουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι προβλέψεις είναι σωστές και τα εμβόλια λειτουργούν.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων