Γουργουλιάνης: Ακολουθούν ΤΡΙΑ ακόμα κύματα της ίδιας έντασης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γουργουλιάνης: Ακολουθούν ΤΡΙΑ ακόμα κύματα της ίδιας έντασης

Βρισκόμαστε στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, αλλά ακόμη δεν έχουμε τελειώσει μαζί της

medlabnews.gr iatrikanea 

Την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, αλλά ακόμη δεν έχουμε τελειώσει μαζί της, καθώς ο κοροναϊός θα σέρνεται για καιρό ακόμη, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Όπως τόνισε, με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα θα ακολουθήσουν τρία ακόμα κύματα της ίδιας έντασης, με τον κοροναϊό να μη δείχνει το «σκληρό» του πρόσωπο.

«Από εδώ και στο εξής θα έχουμε δύο ή τρία ακόμη ήπια κύματα. Θα σέρνεται ο ιός για μεγάλο διάστημα. Και το «κύμα» στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα διαρκεί καιρό αν αναλογιστεί κανείς ότι εισήλθαμε σε αυτό στις αρχές Αυγούστου. Είναι όμως ήπιο», παρατήρησε.

Σχηματικά αναφέρει πως «η πορεία που έχουμε είναι σαν αυτήν που ακολουθεί την πτώση μιας μεγάλης πέτρας στη θάλασσα. Στην αρχή δημιουργείται ένα μεγάλο κύμα, μετά ένα μικρότερο και στη συνέχεια άλλο ακόμη μικρότερο έως ότου εξαντληθεί. Με αυτόν τον τρόπο εξαντλούνται οι πανδημίες και τι σημαίνει εξάντληση… Ο ιός θα μείνει μαζί μας και θα γίνει ενδημικός, δηλαδή κάθε χρόνο θα έχουμε χαμηλό αριθμό περιστατικών».

Ενόψει του ανοίγματος των σχολείων ο κ. Γουργουλιάνης ήταν κατηγορηματικός ότι θα πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί, επισήμανε ότι τα εμβόλια σώσουν ζωές και συνέχισε λέγοντας πως θα πρέπει να εμβολιαστούν και όσοι ηλικιωμένοι δεν το έχουν το έχουν πράξει ακόμη.

Ο καθηγητής τόνισε επίσης πως συμφωνεί με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες, χωρίς να τεθούν σε αναστολή, για να συνεχίζει αναφέροντας: «Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει όλοι οι υγειονομικοί να εμβολιαστούν, αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε πως η λειτουργία των Νοσοκομείων δυσχεραίνεται από την απουσία του μικρού έστω ποσοστού των ανεμβολίαστων που βγήκαν σε αναστολή. Η γνώμη μου είναι πως θα μπορούσαν να μη φύγουν, αλλά να μετακινηθούν σε θέσεις που θα είναι χρήσιμοι».


* Ο καθηγητής μίλησε σε εκδήλωση της ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία, ενώπιον πυκνού ακροατηρίου στον προ αύλειο χώρο του Μεταξουργείου, στη Νέα Ιωνία, παρουσία του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, των βουλευτών, της Νομαρχιακής Επιτροπής και μελών του κόμματος, ο κ. Γουργουλιάνης μονοπώλησε την εκδήλωση με την επιστημονική του τοποθέτηση για την πορεία της πανδημίας και τους εμβολιασμούς.


Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων