Υγειονομικός μήνυσε γιατρούς γιατί του έκαναν τραχειοτομή. Τι λέει η διοίκηση του νοσοκομείου. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Υγειονομικός μήνυσε γιατρούς γιατί του έκαναν τραχειοτομή. Τι λέει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο πρώην ασθενής κατηγόρησε το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος επειδή οι γιατροί πήγαν και του έκαναν

 medlabnews.gr iatrikanea

Υπήρξαν περιπτώσεις ασθενών που νόσησαν από κοροναϊό και αρνήθηκαν ότι υπάρχει ο ιός. Υπάρχουν και αυτοί που έπρεπε να διασωληνωθούν και δεν δέχθηκαν ιατρική βοήθεια. Αυτό που συνέβη όμως στο Ρίο δεν έχει προηγούμενο.

Εργαζόμενος του νοσοκομείου παρέμεινε για μήνες στην εντατική χτυπημένος από τον κοροναϊό, οι γιατροί κατάφεραν τελικά να τον σώσουν και εκείνος όταν έγινε καλά αντί να τους ευγνωμονεί έκανε μήνυση σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες που ασχολήθηκαν μαζί του.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο πρώην ασθενής κατηγόρησε το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος επειδή οι γιατροί πήγαν και του έκαναν τραχειοτομή για να διασωληνωθεί αφού η κατάσταση του ήταν κρίσιμη και χρειάστηκε να μπει στην ΜΕΘ.

O ασθενής είναι εργαζόμενος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Είναι 50 ετών και δούλευε ως βοηθητικό προσωπικό. Κόλλησε τον ιό τον περασμένο Φεβρουάριο και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία.

Ο ασθενής είχε εισαχθεί λόγω covid σε βαριά γενική κατάσταση. Νοσηλεύτηκε περισσότερο από τρεις μήνες σε εμάς. Βγήκε σε καλή γενική κατάσταση για αποθεραπεία. Με post covid σύνδρομο δηλαδή μυϊκή ατροφία.

Το εξώδικο επιδόθηκε χθες (09-09-2021) στο Νοσοκοµείο όπου περιγράφονται αναλυτικά όλα όσα υποστηρίζει ότι βίωσε κατά την περίοδο της νόσησής του, πρώην ασθενής µε κορονοϊό, ο οποίος τυγχάνει να είναι εργαζόµενος στο ΠΓΝΠ. Ο δικηγόρος του, δήλωσε πως ο εντολέας του υποστηρίζει πως η κατάσταση της υγείας του είναι επιβαρυµµένη ως αποτέλεσµα όλων των λαθεµένων ενεργειών των οργάνων του νοσοκοµείου. Ζητά µέσω του εξωδίκου να του κοινοποιηθεί όλος ο ιατρικός φάκελος, για τις περαιτέρω νόµιµες ενέργειές του.

Στο εξώδικο ο πρώην ασθενής αναφέρει: «Έχω τροµερή δυσκολία στην βάδιση (ιδιαίτερα στο δεξί πόδι) και αναγκάζοµαι να φοράω κηδεµόνα -έχω δυσκολία στην αναπνοή- ενώ υπέστην και σαρκοπενία (απώλεια µυϊκής µάζας και απώλεια της µυϊκής λειτουργίας), η οποία έχει επίπτωση σε βασικές λειτουργίες του σώµατός µου, όπως η ισορροπία, το βάδισµα και η συνολική µου επίδοση στις καθηµερινές λειτουργίες, ουσιαστικά δηλαδή «µετατράπηκα» σε άτοµο µε ειδικές ικανότητες», αναφέρει µεταξύ άλλων στο εξώδικο του ο πρώην ασθενής και νυν εργαζόμενος του ΠΓΝΠ

Όλο το διάστημα της νοσηλείας του 50 χρόνου εργαζόμενου του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας οι οικείοι του έστελναν λουλούδια σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για να τους ευχαριστήσουν για τη μάχη που έδιναν να σώσουν το δικό τους άνθρωπο.

Ο διοικητικός εργαζόμενος του νοσοκομείου, που εάν σήμερα είναι στη ζωή το οφείλει στην ιατρική επιστήμη και τους λειτουργούς της στρέφεται τώρα κατά της διοίκησης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου αλλά και εναντίον όλων των ιατρικών ειδικοτήτων που διαχειρίστηκαν τη νοσηλεία του.

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που εργαζόμενος νοσοκομείου βγαίνει νικητής από μια τέτοια περιπέτεια και μηνύει τους ανθρώπους που τον έσωσαν . Δεν όμως η πρώτη φορά εν μέσω πανδημίας όπως λένε οι γιατροί που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες παράλογες συμπεριφορές , που αμφισβητούν την ιατρική επιστήμη.

Ο 50χρονος εργαζόμενος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου επτά μήνες μετά την σκληρή μάχη με τον κοροναιο βρίσκεται τώρα στο στάδιο της αποκατάστασης, προκαλώντας όμως με τη στάση του οργή και θυμό στους ανθρώπους που του έσωσαν τη ζωή.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Πάτρας εκφράζει τη λύπη και την αγανάκτησή της για τη στάση του ασθενούς, ο οποίος σώθηκε από τον κοροναϊό μετά από μεγάλη μάχη που έδωσαν οι γιατροί αλλά έστειλε εξώδικο στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου:

«Αναφερόμενος σε συγκεκριμένο περιστατικό θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι ο εν λόγω ασθενής που επικαλείσθε νοσηλεύθηκε με Covid-19 σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση και απαιτήθηκε μακρά νοσηλεία τόσο σε κλινική Covid όσο και σε ΜΕΘ Covid του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Ο ασθενής είχε την καλύτερη αντιμετώπιση όπως άλλωστε και το σύνολο των ασθενών που διαχειρίζεται το Νοσοκομείο μας από την αρχή της πανδημίας.

Μετά από τη δύσκολη αυτή περιπέτεια του ο ασθενής αποθεραπεύθηκε και κατάφερε να αντιμετωπίσει το δύσκολο αυτό ιό και να επανέλθει στην εργασία του

Στη συνέχεια, λάβαμε με έκπληξη από το συγκεκριμένο ασθενή ένα Εξώδικο με το οποίο ζητούσε τον ιατρικό του φάκελο ενώ περιείχε και αιχμές για την ποιότητα του παρεχόμενου ιατρονοσηλευτικού έργου.

Με το εξώδικο αυτό ασχολείται πλέον η Νομική μας Υπηρεσία ενώ ο ιατρικός φάκελος του ασθενούς, προφανώς βρίσκεται στη διάθεσή του.

Τέλος, εκφράζουμε ιδιαίτερη λύπη και αγανάκτηση για την εν λόγω αντίδραση του ασθενούς ο οποίος τυγχάνει να είναι και εργαζόμενος του Νοσοκομείου μας».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων