Γουργουλιάνης: Το κύμα των ανεμβολίαστων που θα ταλαιπωρηθούν. Δείτε το αποκαλυπτικό διάγραμμα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γουργουλιάνης: Το κύμα των ανεμβολίαστων που θα ταλαιπωρηθούν. Δείτε το αποκαλυπτικό διάγραμμα

Συντριπτικά ανεμβολίαστοι όσοι νοσηλεύτηκαν το τελευταίο τρίμηνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

 

medlabnews.gr iatrikanea

Είναι από τους σοβαρότερους, ήπιων τόνων και μετρημένους ειδήμονες σε θέματα πανδημιών που έχει η χώρα μας, χωρίς κάθε του λέξη να συνοδεύεται από ζοφερό τρόμο, χωρίς- για να πάμε στο άλλο άκρο- αδικαιολόγητες ωραιοποιήσεις και χωρίς να… φωνάζει, όπως κάνουν πάρα πολλοί συνάδελφοί του. 

Αναφερόμαστε φυσικά στον Καθηγητή Πνευμονολογίας και Διευθυντή Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη.

Αποκαλυπτικό το διάγραμμα που δημοσίευσε ο καθηγητής για όσους νοσηλεύτηκαν το τελευταίο τρίμηνο στην πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. «Από τους τελευταίους 115 που νοσηλεύτηκαν το τελευταίο τρίμηνο οι 107 ήταν ανεμβολίαστοι και μόνο 8 εμβολιασμένοι – κυρίως άνω των 50 ετών με κάποια προβλήματα υγείας. Άρα αυτό είναι το κύμα των ανεμβολίαστων και αυτοί λέω ότι θα ταλαιπωρηθούν».


«Το τέταρτο κύμα δεν θα έχει ένταση, όμως θα έχει διάρκεια» λέει ο καθηγητής συμπληρώνοντας πως «θα απευθύνεται στους ανεμβολίαστους, δηλαδή στο 30% των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και θα συρθεί μέχρι τον Οκτώβριο – Νοέμβριο».

Σχηματικά αναφέρει πως «η πορεία που έχουμε είναι σαν αυτήν που ακολουθεί την πτώση μιας μεγάλης πέτρας στη θάλασσα. Στην αρχή δημιουργείται ένα μεγάλο κύμα, μετά ένα μικρότερο και στη συνέχεια άλλο ακόμη μικρότερο έως ότου εξαντληθεί. Με αυτόν τον τρόπο εξαντλούνται οι πανδημίες και τι σημαίνει εξάντληση… Ο ιός θα μείνει μαζί μας και θα γίνει ενδημικός, δηλαδή κάθε χρόνο θα έχουμε χαμηλό αριθμό περιστατικών».

Και τα εμβόλια αλλά και η Φυσική Ανοσία που μπορεί να φτάνει και το 30 με 40% πια θα δώσουν σύντομα την απάντηση στην πανδημία. Δεν χρειάζεται φόβος ούτε από τους διοικούντες που αγωνιούν να μην τους σκάσει άλλη βόμβα στα χέρια (όπως πέρυσι), και έχουν φτάσει να "φυσάνε και τη γιαούρτη", ούτε όμως και από αυτούς που λένε δεν υπάρχει κοροναϊός και όλα είναι μια συνωμοσία οπότε κάνουμε ό,τι θέλουμε!

Σε ότι αφορά το ζήτημα των μεταλλάξεων ο Καθηγητής Γουργουλιάνης κάνει λόγο για «άχρηστη κουβέντα» και προσθέτει: «Είναι σημαντικό οι επίσημοι φορείς να μετρούν τις μεταλλάξεις, να καταγράφουν και από τις μεταλλάξεις να παρακολουθούν την πορεία του ιού εάν αυτή είναι βάσει σχεδίου. Bάσει σχεδίου σημαίνει εάν ο ιός είναι περισσότερο μεταδοτικός και λιγότερο θανατηφόρος, κάτι που βλέπουμε τώρα… Τη μετάλλαξη Δέλτα δεν την λες και κακή μετάλλαξη. Παράλληλα, θέλω να πω ότι δεν βλέπω πιθανότητα για μια μετάλλαξη περισσότερο θανατηφόρα».

Λίγο προσοχή από όλους και τελειώσαμε. 

Λίγοι μήνες έμειναν

Διαβάστε επίσης



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων