Δύο νέα αντιιικά φάρμακα αναμένεται να δοθούν σε όσους κινδυνεύουν περισσότερο από τον κοροναϊό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δύο νέα αντιιικά φάρμακα αναμένεται να δοθούν σε όσους κινδυνεύουν περισσότερο από τον κοροναϊό

Δυο νέες πιθανές προσθήκες στο «οπλοστάσιο της Βρετανίας κατά της πανδημίας» ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Σαγίντ Τζαβίντ.

 medlabnews.gr iatrikanea

Η βρετανική taskforce κατά του κοροναϊού εξασφάλισε θεραπείες με τα φάρμακα των Merck και Pfizer σε περίπτωση που εγκριθούν από τις αρμόδιες αρχές

Δυο νέες πιθανές προσθήκες στο «οπλοστάσιο της Βρετανίας κατά της πανδημίας» ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Σαγίντ Τζαβίντ. 

Συγκεκριμένα, ο Τζαβίντ έκανε γνωστό πως η κυβερνητική taskforce για την καταπολέμηση του κοροναϊού, έχει συνάψει συμφωνίες για δυο νέες θεραπείες, που αν λάβουν τις απαραίτητες εγκρίσεις, τότε θα ξεκινήσουν να χορηγούνται σε άτομα που θεωρούνται πιο ευάλωτα απέναντι στη λοίμωξη. 

Οι συμφωνίες αφορούν από τη μια την εξασφάλιση 480.000 θεραπειών του φαρμάκου Molnupiravir, το οποίο παράγεται από τη Merck και σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές που έχουν γίνει, αποδεικνύεται πως μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου για ενήλικες με ήπια ή μέτρια συμπτώματα κατά 50%.

Από την άλλη, ο Τζαβίντ αποκάλυψε πως η taskforce υπέγραψε επίσης συμφωνία για 250.000 σειρές θεραπειών με το φάρμακο PF -07321332/ritonavir - που παράγεται από την Pfizer - για το οποίο συνεχίζονται ακόμα οι κλινικές δοκιμές.

Η ριτοναβίρη είναι ένα παλαιότερο φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως σε συνδυασμένες θεραπείες για τη μόλυνση από τον ιό HIV.

Τα δύο νέα αντιιικά φάρμακα αναμένεται να δοθούν σε όσους κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό, συμβάλλοντας στη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων και στην ελάττωση της πίεσης στο NHS μέσα στο χειμώνα. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων