Γιατί στη Γερμανία αυξάνονται οι εμβολιασμένοι στις εντατικές;

Σχετικά άρθρα

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

Subscribe Us

Online

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021

Γιατί στη Γερμανία αυξάνονται οι εμβολιασμένοι στις εντατικές;

 medlabnews.gr iatrikanea

Σύμφωνα με το Γερμανικό υπουργείο Υγείας το ποσοστό εμβολιασμένων στις εντατικές αυξάνεται λόγω εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς και του υψηλότερου αριθμού εμβολιασμένων.

Εφημερίδες του ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle, γράφουν σήμερα ότι από τα μέσα Αυγούστου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου νοσηλεύθηκαν στις ΜΕΘ 1.186 ασθενείς, από τους οποίους οι 119 ήταν εμβολιασμένοι. Το ποσοστό εμβολιασμένων αντιστοιχεί περίπου στο 10%. Στο διάστημα από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου το ποσοστό κυμαίνονταν μόλις στο 1,84% (210 από 11.419 ασθενείς).

Οι γερμανικές εφημερίδες αντλούν τις δημοσιευμένες πληροφορίες από απάντηση του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας σε σχετική επερώτηση του κόμματος «Η Αριστερά» στο κοινοβούλιο. Τα στατιστικά στοιχεία προέρχονται από το επιδημιολογικό ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Οι εφημερίδες σημειώνουν ότι η αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων στις ΜΕΘ σχετίζεται, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές και τους επιδημιολόγους, κυρίως στην σημαντική αύξηση των εμβολιασμένων στη Γερμανία.

Στις εντατικές κυρίως ανεμβολίαστοι

Το ποσοστό εμβολιασμού επί του συνολικού γερμανικού πληθυσμού ξεπερνά πλέον το 65%. Σύμφωνα με το επιδημιολογικό ινστιτούτο RKI «ήταν αναμενόμενο με την πάροδο του χρόνου να υπάρχουν πολύ περισσότεροι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ ταυτόχρονα εξαπλώνεται η πανδημία. Συνεπώς αυξάνεται και η πιθανότητα πλήρως εμβολιασμένοι να έρθουν σε επαφή με τον κοροναϊό».

Σύμφωνα πάντα με τον γερμανικό Τύπο το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας εξαίρει την θωράκιση που διασφαλίζει το εμβόλιο σε όσους νοσούν: «Είναι γεγονός ότι ο εμβολιασμός προστατεύει. Κύριος λόγος νοσηλείας με κοροναϊό στις εντατικές είναι η απουσία εμβολιασμού».

Στις ΜΕΘ εμβολιασμένοι άνω των 80 ή με επιβαρυμένη υγεία

Ο πρόεδρος της Ένωσης των Γιατρών Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής DIVI Γκέρνοτ Μαρξ δηλώνει στις εφημερίδες του ομίλου Funke:

«Σχεδόν όλοι οι ασθενείς που ασθένησαν σοβαρά ή έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία ήταν ανεμβολίαστοι. Το ποσοστό σοβαρής νόσησης εμβολιασμένων παραμένει σταθερά κάτω του 10%. Επιπλέον οι περισσότεροι εμβολιασμένοι που νοσούν είναι είτε άνω των 80 ετών, είτε έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω χημειοθεραπείας ή μακρόχρονης θεραπευτικής αγωγής με κορτιζόνη». Ο Γερμανός γιατρός τόνισε εκτός αυτού ότι:

«Δυστυχώς βλέπουμε συχνά ανεμβολίαστους κάτω των 60 να νοσούν σοβαρά ή να χάνουν ακόμα και την ζωή τους. Ο εμβολιασμός ήταν και παραμένει η σημαντικότερη προστασία από την πανδημία».

Πηγή Deutsche Welle

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEDLABNEWS.GR

Ημερήσια ενημέρωση μέσω feed του follow.it