Γιατί στη Γερμανία αυξάνονται οι εμβολιασμένοι στις εντατικές; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γιατί στη Γερμανία αυξάνονται οι εμβολιασμένοι στις εντατικές;

Σύμφωνα με το Γερμανικό υπουργείο Υγείας το ποσοστό εμβολιασμένων στις εντατικές αυξάνεται λόγω εξάπλωσης της πανδημίας

 medlabnews.gr iatrikanea

Σύμφωνα με το Γερμανικό υπουργείο Υγείας το ποσοστό εμβολιασμένων στις εντατικές αυξάνεται λόγω εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς και του υψηλότερου αριθμού εμβολιασμένων.

Η Γερμανία κατέγραψε σήμερα την υψηλότερη επίπτωση στις μολύνσεις νέου κοροναϊού από τα μέσα Μαΐου, φθάνοντας στο όριο των 100 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες, ένας αριθμός που θεωρείτο κατά το παρελθόν μέτρο σύγκρισης για την επιβολή ενός αυστηρού λοκντάουν.

Ο δείκτης επίπτωσης επτά ημερών των κρουσμάτων, ο οποίος έως τον Αύγουστο συνηθιζόταν να χρησιμοποιείτο για να αποφασιστεί εάν οι αρχές θα επέβαλαν αυστηρότερα μέτρα κατά της Covid-19, αυξήθηκε σε 100 σήμερα από 95 χθες, ανέφερε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Πριν από οκτώ ημέρες, ανερχόταν σε 68,7. Τώρα, ο δείκτης αυτός προσεγγίζει το επίπεδο της 13ης Μαΐου, όταν βρισκόταν στο 104.

Ένα σύνολο 15.145 νέων μολύνσεων καταγράφηκε σήμερα, 4.196 περισσότερα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το περασμένο Σάββατο, προσθέτει το ινστιτούτο, ενώ 86 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 95.077.

Εφημερίδες του ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle, γράφουν  ότι από τα μέσα Αυγούστου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου νοσηλεύθηκαν στις ΜΕΘ 1.186 ασθενείς, από τους οποίους οι 119 ήταν εμβολιασμένοι. 

Το ποσοστό εμβολιασμένων αντιστοιχεί περίπου στο 10%. Στο διάστημα από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου το ποσοστό κυμαίνονταν μόλις στο 1,84% (210 από 11.419 ασθενείς).

Οι γερμανικές εφημερίδες αντλούν τις δημοσιευμένες πληροφορίες από απάντηση του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας σε σχετική επερώτηση του κόμματος «Η Αριστερά» στο κοινοβούλιο. Τα στατιστικά στοιχεία προέρχονται από το επιδημιολογικό ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Οι εφημερίδες σημειώνουν ότι η αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων στις ΜΕΘ σχετίζεται, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές και τους επιδημιολόγους, κυρίως στην σημαντική αύξηση των εμβολιασμένων στη Γερμανία.

Στις εντατικές κυρίως ανεμβολίαστοι

Το ποσοστό εμβολιασμού επί του συνολικού γερμανικού πληθυσμού ξεπερνά πλέον το 66%. Σύμφωνα με το επιδημιολογικό ινστιτούτο RKI «ήταν αναμενόμενο με την πάροδο του χρόνου να υπάρχουν πολύ περισσότεροι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ ταυτόχρονα εξαπλώνεται η πανδημία. Συνεπώς αυξάνεται και η πιθανότητα πλήρως εμβολιασμένοι να έρθουν σε επαφή με τον κοροναϊό».

Σύμφωνα πάντα με τον γερμανικό Τύπο το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας εξαίρει την θωράκιση που διασφαλίζει το εμβόλιο σε όσους νοσούν: «Είναι γεγονός ότι ο εμβολιασμός προστατεύει. Κύριος λόγος νοσηλείας με κοροναϊό στις εντατικές είναι η απουσία εμβολιασμού».

Στις ΜΕΘ εμβολιασμένοι άνω των 80 ή με επιβαρυμένη υγεία

Ο πρόεδρος της Ένωσης των Γιατρών Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής DIVI Γκέρνοτ Μαρξ δηλώνει στις εφημερίδες του ομίλου Funke:

«Σχεδόν όλοι οι ασθενείς που ασθένησαν σοβαρά ή έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία ήταν ανεμβολίαστοι. Το ποσοστό σοβαρής νόσησης εμβολιασμένων παραμένει σταθερά κάτω του 10%. Επιπλέον οι περισσότεροι εμβολιασμένοι που νοσούν είναι είτε άνω των 80 ετών, είτε έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω χημειοθεραπείας ή μακρόχρονης θεραπευτικής αγωγής με κορτιζόνη». Ο Γερμανός γιατρός τόνισε εκτός αυτού ότι:

«Δυστυχώς βλέπουμε συχνά ανεμβολίαστους κάτω των 60 να νοσούν σοβαρά ή να χάνουν ακόμα και την ζωή τους. Ο εμβολιασμός ήταν και παραμένει η σημαντικότερη προστασία από την πανδημία».

Πηγή Deutsche Welle

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων