Γουργουλιάνης: Τι διαφορετικό κάναμε από την Αγγλία; Υστερούμε κατά 20% στην ανοσοποίηση | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γουργουλιάνης: Τι διαφορετικό κάναμε από την Αγγλία; Υστερούμε κατά 20% στην ανοσοποίηση

Στην πατρίδα μας, σε σχέση με την Αγγλία, ενώ κάνουμε καθημερινά σχεδόν τριπλάσια τεστ έχουμε σχεδόν τον ίδιο αριθμό διαγνώσεων

medlabnews.gr iatrikanea


Ο  κύριος Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, Καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αποτελεί εδώ και 18 μήνες που ο κοροναϊός μας έχει αρπάξει απότομα από τα μούτρα μια από τις πιο ήρεμες φωνές, που αναλύει τα δεδομένα και λύνει πληθώρα αποριών του απλού κόσμου, ο οποίος, εξυπακούεται, δεν έχει την κατάρτιση να «χειριστεί» το ζήτημα του ιού- πολλώ δε μάλλον να εκφράσει άποψη.

Σε δημοσίευσή του εξηγεί γιατί συνεχίζουν να χάνονται καθημερινά ασθενείς με κοροναϊό; Συγκεκριμένα:

 Γιατί πάλι βρισκόμαστε στο "ιδιο" σημείο!

Στην πατρίδα μας, σε σχέση με την Αγγλία, ενώ κάνουμε καθημερινά σχεδόν τριπλάσια τεστ (εικόνα 1), έχουμε σχεδόν τον ίδιο αριθμό διαγνώσεων (εικόνα 2), και τριπλάσιο αριθμό θανάτων ημερησίως (εικόνα 3).
Στους πλήρως εμβολιασμένους είμαστε καλύτερα από το μέσο όρο της Ευρώπης ενώ υστερούμε κατά 5% της Αγγλίας.

Επίσης από τις εικόνες 2 και 3 φαίνεται ευκρινώς ότι η Αγγλία, πριν τους εμβολιασμούς, αντιμετώπισε τους προηγούμενους μήνες πολύ πιο ισχυρά πανδημικά κύματα σε σχέση με την Ελλάδα , παρέχοντας " βίαια ανοσοποίηση" που τώρα έχει φθάσει μαζί με τους εμβολιασμούς στο 94% του πληθυσμού.



Δικές μας μελέτες σε τρεις περιοχές της χώρας μας έδειξαν ότι στην ανοσοποίηση του πληθυσμού υστερούμε περίπου κατά 20%.
Συμπερασματικά ας σταματήσουμε να συζητάμε συνέχεια για "κρούσματα" και ας δούμε την πραγματική εικόνα της πανδημίας που είναι οι θάνατοι, καθημερινά .
Στην πατρίδα μας ενώ αντιμετωπίσαμε μικρότερα πανδημικά κύματα από την Αγγλία, δεν μπορέσαμε να διορθώσουμε τις χρόνιες αδυναμίες του συστήματος υγείας, και τελικά επιλέξαμε παρότι είχαμε διαθεσιμότητα εμβολίων, την άσκοπη "βίαια" δια της νόσου, ανοσοποίηση.




ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων