Συγκινητικό: Πέθανε 16χρονος από οξεία εγκεφαλομηνιγγίτιδα και οι γονείς του προχώρησαν σε δωρεά οργάνων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συγκινητικό: Πέθανε 16χρονος από οξεία εγκεφαλομηνιγγίτιδα και οι γονείς του προχώρησαν σε δωρεά οργάνων

Βαθιά θλίψη στην κοινότητα του Μεσολογγίου μετά την είδηση του θανάτου ενός 16χρονου μαθητή

medlabnews.gr iatrikanea

Βαθιά θλίψη στην κοινότητα του Μεσολογγίου μετά την είδηση του θανάτου ενός 16χρονου μαθητή, που νοσηλευόταν για μέρες στο νοσοκομείο με οξεία εγκεφαλομηνιγγίτιδα.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί το χαμογελαστό παλικάρι με την περίσσεια ευγένεια του στους δρόμους του Μεσολογγίου. Δεν είναι μόνο οι φίλοι του, οι συμμαθητές του που έχουν συγκλονιστεί. Είναι όλη η κοινωνία, μιας και οι γονείς του, ο Αποστόλης και η Βούλα είναι από τα πιο αγαπητά ζευγάρια στην πόλη και ενεργά σε συλλόγους με κοινωνικές δράσεις.

Ο 16χρονος Ντίνος Σιάμος έχασε τη μάχη με τη νόσο ύστερα από μία εβδομάδα νοσηλείας στο νοσοκομείο του Ρίου.

Σχετικά με την εγκεφαλομηνιγγίτιδα, οι γιατροί μιλούν για ένα μικρόβιο άκρως επιθετικό στον οργανισμό δίχως να υπάρξει ακόμη γνωμάτευση για την προέλευση του.

Οι γονείς του, Τόλης και Βούλα, πήραν την μεγάλη απόφαση μέσα στον πόνο τους να δώσουν ζωή σε επτά ανθρώπους χαρίζοντας τα όργανα του παιδιού τους.

Το Onairnews.gr μίλησε με γιατρό η οποία ξέρει από πρώτο χέρι όλη την περιπέτεια του Κωνσταντίνου. “Πρώτα από όλα θα πρέπει να δώσουμε ένα μεγάλο μπράβο στον γιατρό κ. Ηλιάδη και στους γονείς του Κωνσταντίνου. Ο κ. Ηλιάδης από την πρώτη στιγμή έκανε τα αδύνατα δυνατά να επαναφέρει τον Κωνσταντίνο και να γλυτώσει το παιδί. Δυστυχώς η περίπτωση του μικροβίου που προκάλεσε την βακτηριακή μηνιγγίτιδα στον εγκέφαλο του Κωνσταντίνου θα έλεγα ότι είναι 1 προς 1 τρισεκατομμύριο να προσβάλει κάποιον. Οι γονείς του στάθηκαν δίπλα στο παιδί και στον γιατρό από την πρώτη στιγμή και φυσικά η επιθυμία τους να γίνει δωρεά των οργάνων του, έκανε τους πάντες να υποκλιθούν στο μεγαλείο της ψυχής τους.”

Ήδη έχουν ξεκινήσει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και διαδικασίες για την δωρεά οργάνων σε πέντε συνανθρώπους μας, οι οποίοι θα λάβουν το δώρο ζωής από τον Κωνσταντίνο.

Το αγαπημένο παιδί μας, τον Κωνσταντίνο, μπορεί να μην το ξαναδούμε αλλά ξέρουμε ότι χάρη σε αυτόν πέντε άνθρωποι θα συνεχίσουν την ζωή τους χάρη στον Κωνσταντίνο μας και τους γονείς του.

Πηγή: onairnews.gr


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων