Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας

Ο κοροναϊός επελαύνει και η κυβέρνηση πήρε την απόφαση για νέα μέτρα. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τα ανακοίνωσε πριν λίγο.

medlabnews.gr iatrikanea

Ο κοροναϊός επελαύνει και η κυβέρνηση πήρε την απόφαση για νέα μέτρα.  Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τα ανακοίνωσε πριν λίγο.

“Βρισκόμαστε σε μία αυξητική τάση της πανδημίας. Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα έχοντας διπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ και με προσλήψεις προσωπικού. Παράλληλα έχουμε έρθει σε πλήρη συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, όπου έχουν παραχωρηθεί κλίνες”, είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης.

Το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα παραμείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και η σύμβαση των ανεμβολίαστων επικουρικών γιατρών δεν θα ανανεωθεί, τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “τα στοιχεία είναι αμείλικτα” για τους ανεμβολίαστους και πως είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εμβολιασμένοι πολίτες να κάνουν και την τρίτη δόση.  

“Οι περιορισμοί θα αφορούν τους συμπολίτες μας που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν διότι κινδυνεύουν πολύ περισσότερο. Από το Σάββατο (06.11.2021) θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα προσαρμογής για την προστασία της κοινωνίας. Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και στις εκκλησίες, θα είναι υποχρεωμένοι με δύο rapid test ή μοριακό εβδομαδιαίως. Σε όλους τους χώρους διασκέδασης, σε εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες θα εισέρχονται επίσης με rapid test ή μοριακό. Το μέτρο δεν αφορά αγορές τροφίμων, φαρμακεία και την εκτέλεση θρησκευτικών καθηκόντων.

Επιπλέον, αυξάνονται τα πρόστιμα για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα, καθώς θα ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ. Επίσης, θα υπάρξει ποινή στις ομάδες αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα”, ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης. 

Έκανε λόγο για προσαρμογή στα νέα δεδομένα για τους ανεμβολίαστους. Από το Σάββατο θα υπάρξουν νέα μέτρα προσαρμογής, οριζόντια που θα αφορούν όλη την επικράτεια, ανέφερε.

Ειδικότερα: Δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους με δικό τους κόστος.

Αρνητικό rapid test για ανεμβολίαστους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εμπορικά κέντρα. Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (surer market), φαρμακεία, εκκλησίες.

Απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Ενημέρωσε ότι αναβαθμίζονται οι ποινές σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας.

Ο Υπουργός έκανε λόγο για αναβάθμιση των ποινών όπου δεν υπάρχει η τήρηση των μέτρων, εξηγώντας πως αυτές θα ξεκινούν από πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 10 ημερών, όσον αφορά τα μαγαζιά ενώ ποινές θα υπάρχουν και στην περίπτωση που δεν τηρείται το μέτρο χρήσης μάσκας και άλλων περιορισμών στα γήπεδα. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων