Αγνωστη νόσος εξαπλώνεται στο Νότιο Σουδάν και σκοτώνει 89 ανθρώπους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αγνωστη νόσος εξαπλώνεται στο Νότιο Σουδάν και σκοτώνει 89 ανθρώπους

Μια ασθένεια, που δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί, έχει σκοτώσει τουλάχιστον 89 ανθρώπους

 medlabnews.gr iatrikanea

Μια ασθένεια, που δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί, έχει σκοτώσει τουλάχιστον 89 ανθρώπους στο Fangak στην πολιτεία Jonglei του Νοτίου Σουδάν, δήλωσε στο BBC αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).Ν

Οι μυστηριώδεις θάνατοι συνέβησαν σε περιοχή που επλήγη πρόσφατα από πλημμύρες. Τοπικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι απέκλεισαν το ενδεχόμενο της χολέρας ως αιτία, ανέφερε ο βρετανικός τηλεοπτικός σταθμός.

«Αποφασίσαμε να στείλουμε μια ομάδα ταχείας αντίδρασης για να πάει και να κάνει εκτίμηση και έρευνα κινδύνου. Τότε θα μπορέσουν να συλλέξουν δείγματα από τους άρρωστους. Προσωρινά, γνωρίζουμε ότι έχουν σημειωθεί περίπου 89 θάνατοι από αυτή την μυστηριώδη ασθένεια», δήλωσε στο BBC η Σίλα Μπάγια, αξιωματούχος του ΠΟΥ .

Ένα ελικόπτερο πρόκειται να μεταφέρει μια ομάδα του ΠΟΥ στην πληγείσα περιοχή από την πρωτεύουσα Τζούμπα την Τετάρτη, πρόσθεσε.

Οι πλημμύρες που έπληξαν το φτωχό αφρικανικό έθνος, νωρίτερα μέσα στο έτος, ήταν οι χειρότερες που έχουν σημειωθεί στις τέσσερις πληγείσες πολιτείες από το 1962, δήλωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες τον Οκτώβριο.

«Οι σημερινές πλημμύρες έχουν χτυπήσει σε μια περίοδο που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ήδη την τριπλή απειλή των πολεμικών συγκρούσεων, του Covid-19 και της πείνας», ανέφερε η υπηρεσία.

Ρωσία: Παρακολουθούμε με προσοχή την κατάσταση στο Νότιο Σουδάν

Η ρυθμιστική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή της Ρωσίας (Rospotrebnadzor) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση αναφορικά με «μια άγνωστη νόσο» που εμφανίσθηκε στο Νότιο Σουδάν, μετά την σχετική είδηση που μετέδωσε χθες, Τρίτη, ραδιοφωνικός σταθμός της Νοτίου Αφρικής, ο οποίος ανάφερε ότι ο ΠΟΥ έχει ήδη αποστείλει στην πολιτεία Τζονγκλέι της χώρας, η οποία έγινε το επίκεντρο της νόσου, ειδική ομάδα για να πραγματοποιήσει έκτακτες έρευνες.

Σύμφωνα με τον νοτιοαφρικανικό ραδιοσταθμό SABC, τουλάχιστον 89 άτομα έχουν πεθάνει τις τελευταίες εβδομάδες από μια άγνωστη ασθένεια στο ανατολικό τμήμα του Νοτίου Σουδάν.

Από την πλευρά τους οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για πλήθος θανάτων από την νόσο, η φύση της οποίας δεν έχει καταστεί δυνατόν να προσδιορισθεί. Οι περισσότεροι από τους νοσήσαντες διαβιούν σε περιοχές οι οποίες είχαν πληγεί το 2021 από τις μεγαλύτερες πλημμύρες των τελευταίων 60 ετών. Αρχικά είχε θεωρηθεί ότι πρόκειται ενδεχομένως για κρούσματα χολέρας, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Σήμερα, λοιπόν, η ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor ανακοίνωσε πως παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση με την άγνωστη νόσο στη χώρα αυτή της Αφρικής, επισημαίνοντας ότι οι κίνδυνοί να μεταδοθεί η νόσος στην Ρωσία πρακτικά δεν υφίστανται.

«Η Rospotrebnadzor παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση στο Νότιο Σουδάν. Τα μέτρα υγειονομικής προστασίας στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην παρούσα περίοδο μας επιτρέπου να αποφύγουμε την μεταφορά στην χώρα μολυσματικών ασθενειών από χώρες της Αφρικής, ιδιαίτερα από το Νότιο Σουδάν (δεν υπάρχει άμεση αεροπορική σύνδεση). Ο κίνδυνος διάδοσης της εν λόγω ασθένειας στην επικράτεια της Ρωσίας πρακτικά δεν υπάρχει», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής.

ΠΗΓΗ: RT

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων