Οδηγίες για τον προγραμματισμό της τρίτης δόσης. Άνοιξε το emvolio.gov.gr για τους 3 μήνες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οδηγίες για τον προγραμματισμό της τρίτης δόσης. Άνοιξε το emvolio.gov.gr για τους 3 μήνες

Οδηγίες για τον προγραμματισμό της αναμνηστικής δόσης

 medlabnews.gr iatrikanea

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα από τον Μάριο Θεμιστοκλέους, δικαίωμα σε όσους έχουν συμπληρώσει τρεις μήνες από το δεύτερο εμβόλιο θα δίνει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, ώστε να κλείσουν το ραντεβού τους για την αναμνηστική δόση.

Μέχρι πριν από τις ανακοινώσεις από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα εμφάνιζε σε όσους είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους το τελευταίο εξάμηνο το μήνυμα «Ο εμβολιασμός σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Μπορείτε να εκδώσετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού σας».

Το μήνυμα αυτό άλλαξε απόψε με την πλατφόρμα να δίνει πλέον σε όσους συμπλήρωσαν το τρίμηνο το δικαίωμα να προγραμματίσουν νέο ραντεβού.

Σύμφωνα με τον ΑΜΚΑ σας, μπορείτε να εμβολιαστείτε την τρέχουσα περίοδο.
Παρακαλούμε ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να κλείσετε το ραντεβού σας.
emvolio.gov.gr/app

Οι συνδυασμοί των εμβολίων στην αναμνηστική δόση

Για τα άτομα που έχουνε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλια Pfizer, Moderna ή AstraZeneca, η αναμνηστική δόση θα είναι με εμβόλιο Pfizer ή μισή δόση Moderna

Για τα άτομα που έχουνε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλιο Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πραγματοποιείται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, Pfizer ή μισή δόση Moderna εμβόλιο, μετά από 2 μήνες.

Για τα άτομα που έκαναν πρώτη δόση με εμβόλιο Pfizer ή Moderna και δεύτερη δόση με Johnson & Johnson, δε συστήνεται να πραγματοποιήσουν αναμνηστική δόση.

Τι ισχύει για όσους έχουν ήδη νοσήσει

Τρεις μήνες από τη διάγνωση της θετικότητας στον κοροναϊό συστήνεται σε όσους νόσησαν να προχωρήσουν στην αναμνηστική δόση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην έκτακτη ενημέρωση.

Οδηγίες για τον προγραμματισμό της αναμνηστικής δόσης

Όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών έχουν το δικαίωμα στην αναμνηστική δόση, εφόσον έχει μεσολαβήσει διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών από την χορήγηση της δεύτερης δόσης. Πιο συγκεκριμένα,

  • Για τα άτομα που έχουνε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλια mRNA ή AstraZeneca, η αναμνηστική δόση θα είναι με εμβόλιο mRNA.
  • Για τα άτομα που έχουνε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλιο Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πραγματοποιείται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson ή με mRNA εμβόλιο, μετά από δύο μήνες τουλάχιστον.
  • Για τα άτομα που έκαναν πρώτη δόση με εμβόλιο mRNA και δεύτερη δόση με Johnson & Johnson, δε συστήνεται να πραγματοποιήσουν τρίτη δόση.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων