Σωτήριο αποδεικνύεται το χάπι της Pfizer για την πρόληψη νοσηλείας και θανάτου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σωτήριο αποδεικνύεται το χάπι της Pfizer για την πρόληψη νοσηλείας και θανάτου

Τα τελικά δεδομένα για το νέο αντι-ιικό χάπι της Pfizer κατά του κοροναϊού δείχνουν αποτελεσματικότητα σχεδόν 90% στην πρόληψη της νοσηλείας και του θ

medlabnews.gr iatrikanea 

Τα τελικά δεδομένα για το νέο αντι-ιικό χάπι της Pfizer κατά του κοροναϊού δείχνουν αποτελεσματικότητα σχεδόν 90% στην πρόληψη της νοσηλείας και του θανάτου σε ασθενείς υψηλού ρίσκου, ανακοίνωσε την Τρίτη η εταιρεία.

Επιπλέον, πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα υποδεικνύουν ότι η θεραπεία διατηρεί την αποτελεσματικότητά της έναντι της παραλλαγής Όμικρον που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

To χάπι θα μπορούσε έτσι να γίνει μια από τις δύο πρώτες θεραπείες για την Covid-19 που χορηγείται από το στόμα, μαζί με το αντίστοιχο πειραματικό χάπι της Merck, το οποίο όμως μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας μόνο κατά 30%, και συναντά επιφυλάξεις από ορισμένους επιστήμονες που ανησυχούν για πρόκληση συγγενών ανωμαλιών.

Τα τελικά δεδομένα της Pfizer βρίσκονται σε συμφωνία με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για 1.200 εθελοντές που ανακοίνωσε η εταιρεία τον περασμένο μήνα, αποτελέσματα που έδειχναν ότι το χάπι προλαμβάνει το 89% των νοσηλειών και των θανάτων. Τα νέα δεδομένα αφορούν 1.000 επιπλέον εθελοντές.

Κανένας θάνατος δεν καταγράφηκε στην ομάδα που έλαβε τη θεραπεία, συγκριτικά με 12 στην ομάδα του ψευδοφαρμάκου (placebo).

To χάπι της Pfizer, το οποίο θα κυκλοφορήσει με την εμπορική ονομασία Paxlovid εφόσον εγκριθεί, λαμβάνεται κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων, μαζί με το παλαιότερο αντι-ιικό φάρμακο ριτοναβίρη.

Το χάπι, σχεδιασμένο να μπλοκάρει ένα ένζυμο του κοροναϊού, ανήκει στην κατηγορία των αναστολέων πρωτεάσης, η οποία περιλαμβάνει επίσης φάρμακα για τον HIV, την ηπατίτιδα C και άλλους ιούς.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο επιστημονικός διευθυντής της Pfizer Μίκαελ Ντόλστεν έκανε λόγο για «εξαιρετικά αποτελέσματα» και εκτίμησε ότι οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές θα εγκρίνουν σύντομα την κυκλοφορία του φαρμάκου.

Ο Ντόλστεν διαβεβαίωσε επίσης πως, σύμφωνα με εργαστηριακά δεδομένα, η αντι-ιική θεραπεία καλύπτει την Όμικρον «όπως και οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή ανησυχίας».

Η Pfizer είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι η παραγωγή θα καλύψει 180.000 ασθενείς φέτος και 80 εκατομμύρια το 2022.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη εξασφαλίσει προμήθειες για 10 εκατ. ασθενείς για το συνολικό ποσό των 5,29 δισ. δολαρίων.

Οι ΗΠΑ παρήγγειλαν δόσεις για τη θεραπεία 10 εκατ. Αμερικανών


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει παραγγείλει αρκετές δόσεις του φαρμάκου της Pfizer κατά του κοροναϊού για τη θεραπεία 10 εκατομμυρίων Αμερικανών, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε αισιόδοξος μετά τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η Pfizer για το αντι-ιικό φάρμακό της για την Covid-19.

«Ο εμβολιασμός και το αναμνηστικό εμβόλιο παραμένουν τα σημαντικότερα εργαλεία που διαθέτουμε για να σώσουμε ζωές. Αλλά αν αυτή η θεραπεία εγκριθεί, και από τη στιγμή που θα γίνουν ευρέως διαθέσιμα τα χάπια, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, στην πορεία μας για να βγούμε από την πανδημία», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα, η Pfizer ανακοίνωσε ότι το αντι-ιικό χάπι κατά της COVID-19 συνεχίζει να εμφανίζει αποτελεσματικότητα 89% στην αποτροπή νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς υψηλού κινδύνου και πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα υποδηλώνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του κατά της γρήγορης εξάπλωσης του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κοροναϊού.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων