Δεν μας έφτανε ο Ομικρον και η Δέλτα έχουμε και Ομικρον 2. Δείτε τι λέει ο Μαγιορκίνης γι'αυτήν την υποπαραλλαγή | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δεν μας έφτανε ο Ομικρον και η Δέλτα έχουμε και Ομικρον 2. Δείτε τι λέει ο Μαγιορκίνης γι'αυτήν την υποπαραλλαγή

Για την υποπαραλλαγή της Όμικρον ή παραλλαγή Όμικρον 2 μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

medlabnews.gr iatrikanea

Για την υποπαραλλαγή της Όμικρον ή παραλλαγή Όμικρον 2 μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας. Όπως είπε από τις αρχές Δεκεμβρίου έχει αναφερθεί ότι η παραλλαγή Όμικρον έχει δύο κλάδους. Ο ένας από τους δύο κλάδους ονομάστηκε «κρυφός» γιατί έχει μία μετάλλαξη στη θέση 67 που τον κάνει μη ανιχνεύσιμο από την κλασσική μέθοδο.

Φαίνεται ότι στη Νορβηγία έχει επεκταθεί ίσως και σε κάποιες άλλες χώρες. Κατά πόσο αυτός είναι πιο μεταδοτικός δεν είναι ακόμα γνωστό, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα αναφορές από άλλες χώρες. Μπορεί τυχαία να επεκταθεί αυτός ο κλάδος. Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει καταγραφή του ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Τα χαρακτηριστικά της υποπαραλλαγής δεν είναι ακόμα σαφή και δεν έχουμε δεδομένα που να αναφέρουν ότι είναι πιο μεταδοτική η προκαλεί μεγαλύτερη νοσηρότητα», ανέφερε.

Δείτε τι ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στο 30:30



Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σημείωσε πως: «Φαίνεται να είναι μια μετάλλαξη, η οποία έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και δυστυχώς το ψύχος βοηθάει να υπάρξει διασπορά. Είναι νωρίς να δούμε πόσο επηρεάζει σε θέματα λοιμογόνου δράσης. Ωστόσο, φαίνεται να έχει σχέση φυλογενετική με τη μετάλλαξη Όμικρον και άρα πιθανότητα μεγαλύτερης μεταδοτικότητας. Το θετικό είναι ότι στο βαθμό που εμείς θωρακιστούμε έναντι της Όμικρον, θα υπάρχει σημαντικός βαθμός προστασίας και για την καινούρια μετάλλαξη».

Έσπευσε να επισημάνει πως η κάλυψη με την τρίτη δόση του εμβολίου ανέρχεται στο 91% για την Όμικρον. 

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας, τόνισε πως διακρίνεται μια σημαντική επιβράδυνση στην πορεία πτώσης, γεγονός που προκαλεί ανησυχία και κατέληξε: «Το Rt είχε πέσει στο 0,67 και χθες ανέβηκε στο 0,7 και εκτιμούμε ότι έχει να κάνει και με την πορεία του καιρού και περιμένουμε ότι θα επιταθεί και αυτή την εβδομάδα που θα  έχουμε πολικό ψύχος».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων