Γερμανός ιολόγος: Εξηγεί γιατί μέχρι το καλοκαίρι ο κοροναϊός θα είναι μια απλή γριπούλα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γερμανός ιολόγος: Εξηγεί γιατί μέχρι το καλοκαίρι ο κοροναϊός θα είναι μια απλή γριπούλα

Με την έναρξη του καλοκαιριού, η πανδημία θα έχει σχεδόν τελειώσει.

 medlabnews.gr iatrikanea

Για τον Γερμανό επιδημιολόγο, πρώην μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Κλάους Στερ, «το καλύτερο θα ήταν πρώτα να εμβολιαστούμε και μετά να μολυνθούμε» Τα βήματα για την έξοδο της διεθνούς κοινότητας από την πανδημία του κοροναϊού αναλύει ο Γερμανός ιολόγος-επιδημιολόγος και πρώην μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Κλάους Στερ, όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο «n-tv».

Ο διακεκριμένος επιστήμονας εξηγεί ότι, πλέον, στη χώρα του δεν έχει νόημα η ιχνηλάτηση επαφών των κρουσμάτων του κοροναϊού.

«Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο εξόδου», επισημαίνει ο δρ. Κλάους Στερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kölner Stadt-Anzeiger».

«Εάν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού εμφανίζει ήπια συμπτώματα, είναι ασυμπτωματικό κι έχει αναπτύξει αντισώματα, η αποκαλούμενη "καραντίνα εντοπισμού επαφής" των κρουσμάτων καθίσταται άσκοπη», τονίζει ο Γερμανός επιστήμονας και προσθέτει:

«Η καλύτερη έξοδος από την πανδημία θα ήταν πρώτα να εμβολιαστείτε κατά της νόσου Covid και εν συνεχεία να μολυνθείτε». Στο «πακέτο» θα υπάρχει τότε αυτό που λέμε μακροχρόνια ανοσολογική προστασία».

Η πανδημία της νόσου Covid, όπως λέει, θα τελειώσει ούτως ή άλλως.

«Με την έναρξη του καλοκαιριού, η πανδημία θα έχει σχεδόν τελειώσει. Τότε, μία λοίμωξη από κοροναϊό, θα είναι συγκρίσιμη με άλλες ασθένειες του αναπνευστικού, όπως η γρίπη».

Ο Στερ θεωρεί ότι η πανδημία εξελίσσεται προς αυτή την κατεύθυνση επειδή όλο και περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται από τον κοροναϊό κι ότι σταδιακά μειώνεται και η επιβάρυνση στα νοσοκομεία.

Εκφράζει επίσης την βεβαιότητα ότι οι μελλοντικές παραλλαγές του κοροναϊού θα προσαρμόζονται καλύτερα στον ανθρώπινο οργανισμό, κατά συνέπεια, θα μπορούσαν να είναι λιγότερο θανατηφόρες.

«Πρέπει να υπάρχει μια «ισορροπία» μεταξύ του ξενιστή, του περιβάλλοντος και του παθογόνου παράγοντα. Έτσι, ενώ οι νέες μεταλλάξεις θα μπορούσαν να υπονομεύσουν καλύτερα την ανοσολογική προστασία, θα είναι πιθανότατα πιο ήπιες για να προωθήσουν τη δική τους εξάπλωση», όπως αναφέρει.

Τέλος, ο ιολόγος υπογραμμίζει ότι παραμένει πρόβλημα ο υψηλός αριθμός των ανεμβολίαστων στη χώρα του.

«Στη Γερμανία, περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί. Ο κίνδυνος να νοσήσουν σοβαρά είναι ιδιαίτερα υψηλός γι' αυτούς. Θεωρώ πάντως ότι, οι ηλικιωμένοι που έχουν ήδη εμβολιαστεί, θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού και τον επόμενο χειμώνα», όπως επισημαίνει.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων