Η Ομικρον πέρα των άλλων επηρεάζει τον ύπνο, προκαλώντας εφίδρωση και υπνική παράλυση | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η Ομικρον πέρα των άλλων επηρεάζει τον ύπνο, προκαλώντας εφίδρωση και υπνική παράλυση

Φαίνεται ότι η Ομικρον επηρεάζει και τον ύπνο

medlabnews.gr iatrikanea

Φαίνεται ότι η Ομικρον επηρεάζει και τον ύπνο

Μελέτες των ειδικών στη Μεγάλη Βρετανία συνδέουν την υπνική παράλυση, μία διαταραχή του ύπνου, με τον κοροναϊό.

H υπνική παράλυση είναι μία κατάσταση κατά την οποία ξυπνάμε την ώρα που κοιμόμαστε και δε μπορούμε να κουνηθούμε ή να αναπνεύσουμε καλά. Στην ουσία έχουμε πλήρη αίσθηση του τι συμβαίνει γύρω μας, αλλά δεν έχουμε τον έλεγχο του σώματός μας με αποτέλεσμα να δημιουργείται πανικός και άγχος. 

Η νυχτερινή εφίδρωση έχει ήδη καταχωρηθεί ως σύνηθες σύμπτωμα της μετάλλαξης, όμως τώρα υπάρχουν και αναφορές από ανθρώπους που βίωσαν και άλλες αλλαγές στον ύπνο τους.

Η σύνδεση με την Όμικρον

Οι ειδικοί λένε πως όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή από άγχος θα βιώσουμε κάτι ανάλογο. Στην Βρετανία ήδη οι επιστήμονες μετά το άγχος συνδέουν την υπνική παράλυση και με την «Όμικρον».

Όπως θα πουν οι γιατροί, η κακή ποιότητα ύπνου που μπορεί να φέρει ο κοροναϊός μπορεί να σχετίζεται με την υπνική παράλυση, ενώ τα πράγματα δυσκολεύουν αν πίνουμε πολλούς καφέδες ή αλκοόλ ακόμα και κάποιων νευρολογικών φαρμάκων.

Οι ειδικοί θα σημειώσουν πως για να είναι 100% σίγουροι απαιτούνται και αλλά στοιχεία όμως ιστορικά υπάρχει προηγούμενο. «Σε παρόμοια πανδημία μάλιστα παρατηρήθηκαν αλλαγές στον ύπνο»

Μέχρι να ξεκαθαριστεί πώς οι μηχανισμοί του ύπνου επηρεάζονται από την «Όμικρον» οι ειδικοί πρώτα από όλα συνιστούν ηρεμία και ψυχραιμία.

Διαβάστε επίσης 


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων