Σε ύφεση η πανδημία στις ΗΠΑ. Η Ομικρον θα τερματίσει την πανδημία του Covid-19 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σε ύφεση η πανδημία στις ΗΠΑ. Η Ομικρον θα τερματίσει την πανδημία του Covid-19

Σε τροχιά συρρίκνωσης και σταδιακής αποδρομής φαίνεται πως έχει τεθεί η πανδημία του κοροναϊού στη Βοστώνη

 medlabnews.gr iatrikanea

Σε τροχιά συρρίκνωσης και σταδιακής αποδρομής φαίνεται πως έχει τεθεί η πανδημία του κοροναϊού στη Βοστώνη και γενικότερα στην πολιτεία της Μασαχουσέτης, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Boston Globe», η οποία επισημαίνει ότι ο αριθμός των καινούργιων κρουσμάτων μειώνεται απότομα από την προηγούμενη εβδομάδα, κάνοντας ακόμα και τους πιο ανήσυχους προγνωστικούς να βλέπουν φως στην άκρη της σήραγγας.

Ο Δρ. Jacob Memieux, ειδήμων μεταδοτικών ασθενειών του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης, δήλωσε ότι «τα στοιχεία δείχνουν πως η Μασαχουσέτη οδεύει προς ανάκαμψη» και πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες επίσης θα δουν τα κρούσματα να μειώνονται». Ωστόσο, επέστησε την προσοχή πως «κάθε προσδοκία με τούτον τον ιό έρχεται και με ανακοπή επειδή πάντοτε μας κάνει να φαινόμαστε ανόητοι».

Ηδη ειδήμονες παρακολουθούν μία υποπαραλλαγή της Ομικρον η οποία διαδίδεται σε μέρη της Ευρώπης και του Ισραήλ.

Πληροφοριακό υλικό από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Μασαχουσέτης δείχνει ότι ο μέσος όρος κρουσμάτων επτά ημερών είναι τώρα κατά τριάντα τοις εκατό χαμηλότερος από την 11η Ιανουαρίου.

Ο καθηγητής Υγείας και Μετρικών Συστημάτων, Ali H. Mokdad, είπε ότι «οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι δύσκολες για πολλά μέρη, αλλά από τον Μάρτιο και Απρίλιο και ενδεχομένως από τα μέσα Φεβρουαρίου θα είμαστε σε πολύ καλή θέση». Πρόσθεσε πως «η μετάλλαξη Ομικρον δεν έχει ανθρώπους να μολύνει, με αποτέλεσμα αυτή η μετάλλαξη να τερματίσει την πανδημία του Covid-19».

Ανέφερε επίσης ότι «ο ιός θα εξακολουθήσει να κυκλοφορεί, αλλά οι επιδράσεις του θα είναι όμοιες με εκείνες της γρίπης, οι οποίες επίσης μπορεί να είναι αρκετά θανατηφόρος αφού κόστισαν τη ζωή 52.000 ανθρώπων κατά τα έτη 2017-2018.

Ο καθηγητής Mokdad τόνισε πως «ο κοροναϊός δημιούργησε την πανδημία επειδή το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα δεν τον είχε δει προηγουμένως. Αλλά τώρα, κι αν ακόμα εμφανιστούν καινούργιες μεταλλάξεις, έχουμε υψηλό βαθμό προστασίας».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων