Τα αδέσποτα ζώα έχουν την ανάγκη μας! Οδηγίες για να τα βοηθήσουμε να αντέξουν την κακοκαιρία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τα αδέσποτα ζώα έχουν την ανάγκη μας! Οδηγίες για να τα βοηθήσουμε να αντέξουν την κακοκαιρία

Με την επέλαση της «Ελπίδας» τα ζώα που βρίσκονται στον δρόμο έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από την αγάπη και τη φροντίδα μας.

επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Με την επέλαση του χιονιά τα ζώα που βρίσκονται στον δρόμο έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από την αγάπη και τη φροντίδα μας. Λίγο φαγητό και ένα απάνεμο μέρος να κουρνιάσουν μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ζώων που ζουν στο δρόμο, με ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο για τα κουτάβια, τα ηλικιωμένα, τα μικρόσωμα και τα άρρωστα ζώα.

Μέχρι να περάσει η κακοκαιρία φροντίζουμε για τα αδέσποτα με όποιον τρόπο μπορούμε:

-  Αφήνουμε φαγητό σε ασφαλή σημεία.  Οι ανάγκες σε τροφή είναι μεγαλύτερες με τις χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να μπορέσει ένα ζώο να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματος του.

-  Ανανεώνουμε το νερό που αφήνουμε έξω για τα αδέσποτα ζώα. Ελάχιστο ελαιόλαδο στο δοχείο του νερού θα δημιουργήσει ένα φιλμ στην επιφάνεια που θα βοηθήσει το νερό να μην παγώσει τόσο εύκολα

- Αν έχουμε τη δυνατότητα φιλοξενούμε προσωρινά ένα ζώο στο σπίτι, στην αποθήκη, στο γκαράζ, στην πυλωτή. Αφήνουμε τις αυλόπορτες ανοιχτές ώστε να μπορέσουν τα αδέσποτα της γειτονιάς μας να βρουν καταφύγιο.

- Φτιάχνουμε πρόχειρα σπιτάκια από χαρτόκουτα τα οποία τυλίγουμε με σακούλες για προστασία από το νερό και τα τοποθετούμε σε ασφαλή σημεία. Παλιές κουβέρτες ή παλιά ρούχα στο εσωτερικό των κουτιών θα προσφέρουν μία κάποια ζεστασιά.

- Πολλές γάτες αναζητώντας ζεστασιά συχνά κουρνιάζουν μέσα στις μηχανές αυτοκινήτων. Πριν βάλουμε μπροστά τον κινητήρα ανοίγουμε το καπό ή έστω κάνουμε θόρυβο χτυπώντας το.

- Αν εντοπίσουμε κάποιο ζώο που χρειάζεται βοήθεια ενημερώνουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ή ζητάμε κατεύθυνση από τη φιλοζωική της περιοχής.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων