Λινού: υπολογίζουν ότι μπορεί να έχουμε μέχρι 10 χιλιάδες θανάτους λόγω της Ομικρον. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Λινού: υπολογίζουν ότι μπορεί να έχουμε μέχρι 10 χιλιάδες θανάτους λόγω της Ομικρον.

Η Αθηνά Λινού μιλώντας για την πορεία της πανδημίας σημείωσε πως δεν ξέρουμε πού βρισκόμαστε

medlabnews.gr iatrikanea

Η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού μιλώντας για την πορεία της πανδημίας σημείωσε πως δεν ξέρουμε πού βρισκόμαστε, «καθώς ούτε πραγματικά δεδομένα έχουμε για το πόσοι νοσούν, αλλά και τα μέτρα που παίρνουμε είναι σπασμωδικά υπέρ του εμβολιασμού, χωρίς να έχουμε αποδείξεις ότι για την Όμικρον και Όμικρον 2 ο εμβολιασμός είναι τόσο αποδοτικός όσο ήταν και για τις προηγούμενες μεταλλάξεις και δεν ξέρουμε πώς θα κινηθεί ο κοροναϊός.

«Αν δεν υπάρξει καινούργια μετάλλαξη στους επόμενες 2 – 3 μήνες θα υποχωρήσει το κύμα, χωρίς να ξέρουμε με ποιο κόστος», σημείωσε.

Σύμφωνα με υπολογισμούς που κάνουν στην Αμερική – που η Αμερική μοιάζει πολύ με την Ελλάδα – για τον αριθμό των θανάτων υπολογίζουν ότι μπορεί να έχουμε στην καλή περίπτωση ακόμα 2 με 3 χιλιάδες θανάτους λόγω της Όμικρον και στη χειρότερη περίπτωση, 8 με 10 χιλιάδες.

Η κ. Λινού εξήγησε, μιλώντας στον ANT1, πως «το κύριο λάθος είναι ότι δεν συνειδητοποιούμε πως μεταφέρεται με αεροζόλ και επομένως πρέπει να αποφύγουμε τον συνωστισμό και τους κλειστούς χώρους».

Για τη σταδιακή άρση των μέτρων, όπως η είσοδος ταξιδιωτών στη χώρα χωρίς τεστ, είπε ότι «δεν ωφελεί, διότι το πιστοποιητικό δεν είναι πάντα ακριβές, οι συνθήκες αλλάζουν από μέρα σε μέρα και οι πληροφορίες που έχουμε τώρα μας φέρνουν πίσω στην ανάγκη προστασίας, για να μειώσουμε τα κρούσματα».

Μία μελέτη που συγκρίνει τον αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο στην Ιαπωνία και την Αμερική δείχνει ότι η Αμερική έχει 20 φορές περισσότερους θανάτους όχι γιατί δεν έχουν εξαιρετική Ιατρική, αλλά γιατί δεν πείστηκε ο πληθυσμός στην τήρηση μέτρων για να μη νοσήσουν.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων