Εκτοξεύονται τα κρούσματα. Η Ελλάδα στην 11η χειρότερη θέση στους θανάτους από κοροναϊό. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εκτοξεύονται τα κρούσματα. Η Ελλάδα στην 11η χειρότερη θέση στους θανάτους από κοροναϊό.

Στην 11η χειρότερη θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τους θανάτους από κοροναϊό

 medlabnews.gr iatrikanea

Στην 11η χειρότερη θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τους θανάτους από κοροναϊό. Ξεπέρασε πλέον μέχρι και την Ιταλία, όπου κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας μετρούσε εκατόμβες νεκρών από την πανδημία.

Παρότι η Ελλάδα στο πρώτο κύμα της πανδημίας τα πήγε καλά, η σταθερά αρνητική πορεία στη συνέχεια, την φέρνει σε μια ιδιαίτερα άσχημη θέση ξεπερνώντας πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης σε απώλειες από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με στοιχεία του Worldometers, η χώρα μας καταγράφει 2.638 θανάτους ασθενών με Covid ανά εκατομμύριο, έναντι 2.633 της Ιταλίας και 2.628 του Βελγίου. Μάλιστα είναι αρκετά ψηλότερα και από τη Γαλλία και την Ισπανία.


Νέα έκρηξη κρουσμάτων και με 49 νέους θανάτους

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 28.933, εκ των οποίων 32 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.986.882 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 49.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 166 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.226 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 49, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.392 θάνατοι.
Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 351 (65.5% άνδρες).

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 453 (ημερήσια μεταβολή +2.72%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 419 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων