Καταβεβλημένη από τον κοροναϊό η βασίλισσα Ελισάβετ συνάντησε τον Καναδό Πρωθυπουργό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Καταβεβλημένη από τον κοροναϊό η βασίλισσα Ελισάβετ συνάντησε τον Καναδό Πρωθυπουργό

Λίγες ημέρες μετά την περιπέτειά της με τον κοροναϊό η βασίλισσα Ελισάβετ επιστρέφει σταδιακά στα καθήκοντά της.

 medlabnews.gr iatrikanea

Λίγες ημέρες μετά την περιπέτειά της με τον κοροναϊό η βασίλισσα Ελισάβετ επιστρέφει σταδιακά στα καθήκοντά της.

Την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση αφότου πέρασε κοροναϊό πραγματοποίησε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η μονάρχης πραγματοποίησε μια ακρόαση με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στο Κάστρο Γουίνδσορ σήμερα, καθώς ο τελευταίος βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για συνομιλίες σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε.


Πριν από 16 ημέρες, το παλάτι ανακοίνωσε ότι η 95χρονη μονάρχης βγήκε θετική στον κορονοϊό ενώ την ίδια μέρα παρουσίαζε «ήπια συμπτώματα που έμοιαζαν με κρυολόγημα». Επιβεβαιώθηκε ότι λάμβανε «ιατρική φροντίδα» και μια βασιλική πηγή πρόσθεσε ότι υπήρξε διασπορά του ιού μεταξύ της ομάδας της βασίλισσας στο Ουίνδσορ. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, συνέχισε να ασκεί «ελαφρά καθήκοντα» όπως η διαχείριση εγγράφων στα ιδιαίτερα διαμερίσματά της.

Ο γιατρός της βασίλισσας

Να σημειωθεί ότι το Παλάτι έχει τους δικούς του «βασιλικούς γιατρούς» οι οποίοι  είναι σε ετοιμότητα να φροντίσουν την αρχηγό του κράτους, με τον καθηγητή Sir Huw Thomas, να αποτελεί τον επικεφαλής του ιατρικού team αφού είναι τα τελευταία χρόνια και ο προσωπικός γιατρό της βασίλισσας.

Ο Sir Huw Jeremy Wyndham Thomas (γεννημένος στις 25 Φεβρουαρίου του 1958) είναι Βρετανός γιατρός και ακαδημαϊκός, με εξειδίκευση στη γαστρεντερολογία. Από το 1994, είναι Σύμβουλος στο St Mary's Hospital του Λονδίνου και Διευθυντής της Καρκινικής Κλινικής στο St Mark's Hospital του Λονδίνου. Το 2007 διορίστηκε Καθηγητής Γαστρεντερικής Γενετικής στο Imperial College του Λονδίνου. Το 2005 διορίστηκε ιατρός της βασιλικής οικογένεια και τον Ιούλιο του 2014, επικεφαλής του ιατρικού προσωπικού, της ίδιας της Ελισάβετ.

Ο Thomas φέρει τον τίτλο του Ιππότη του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος (KCVO).

Θερμή χειραψία μεταξύ βασίλισσας Ελισάβετ και Τριντό

Η μονάρχης -φανερά αδυνατισμένη-, η οποία είναι επίσης βασίλισσα του Καναδά, φωτογραφήθηκε να χαμογελά θερμά στον Καναδό πρωθυπουργό, ο οποίος κρατούσε το δεξί της χέρι και με τα δύο του χέρια. Η βασίλισσα φορούσε ένα φλοράλ φόρεμα, ενώ ο πάντα κομψός Τζάστιν Τριντό επέλεξε ένα μπλε κοστούμι και μοβ γραβάτα και έδειχνε επίσης να χαμογελά στη βασίλισσα. Η μονάρχης, πάντως, δεν απεικονίστηκε με το μπαστούνι που χρησιμοποιεί το τελευταίο διάστημα.



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων