Oυκρανία: Φοβούμενη γενίκευση η Ιταλία έθεσε σε επιφυλακή τις ένοπλες δυνάμεις | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Oυκρανία: Φοβούμενη γενίκευση η Ιταλία έθεσε σε επιφυλακή τις ένοπλες δυνάμεις

Η κυβέρνηση Ντράγκι, ανησυχώντας για το ενδεχόμενο γενικότερης ανάφλεξης, έθεσε σε επιφυλακή τις ένοπλες δυνάμεις της.

medlabnews.gr

Η ανησυχία που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αγγλίζει και την Ιταλία. Η κυβέρνηση Ντράγκι, ανησυχώντας για το ενδεχόμενο γενικότερης ανάφλεξης, έθεσε σε επιφυλακή τις ένοπλες δυνάμεις της.

Ειδικότερα, σε εγκύκλιο του ιταλικού στρατού, η οποία υπεγράφη στις 9 Μαρτίου, τονίζεται η  ανάγκη «πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας των διαφόρων δυνάμεων, με αναφορά σε εμπόλεμες συγκρούσεις και αυστηρό περιορισμό των αδειών», σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.

Παράλληλα, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματική λειτουργία όλων των οπλικών συστημάτων, ελικοπτέρων και  μέσων του πυροβολικού. Στο κείμενο γίνεται αναφορά, επίσης, «στις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο» και σε «γνωστά πρόσφατα συμβάντα».

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού  της Ιταλίας, προσθέτει η La Repubblica, υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για επιστολή εσωτερικής, συνηθισμένης  χρήσης»  και ότι «προσαρμόζονται οι προτεραιότητες των δυνάμεων του στρατού στις αλλαγές της διεθνούς κατάστασης».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων