Παγκόσμια Ημέρα για τα Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παγκόσμια Ημέρα για τα Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού πιστεύει ότι τα ρευματικά νοσήματα αφορούν αποκλειστικά ενήλικες και ιδίως άτομα της τρίτης ηλικίας.

medlabnews.gr iatrikanea

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού πιστεύει ότι τα ρευματικά νοσήματα αφορούν αποκλειστικά ενήλικες και ιδίως άτομα της τρίτης ηλικίας. Αυτό όμως που πολλοί αγνοούν είναι ότι και τα παιδιά σε κάποια στιγμή της ζωής τους, ακόμη και αφού συμπληρώσουν τους δώδεκα πρώτους μήνες, μπορεί να προσβληθούν από κάποια νεανική ρευματοπάθεια που ενίοτε μπορεί να έχει σοβαρότερη εκδήλωση από αυτή που συναντούμε σε ενήλικους ασθενείς.

- Η Νεανική Ιδιοπαθής Αρθρίτιδα (ΝΙΑ) συγκαταλέγεται στα συχνότερα παιδιατρικά νοσήματα μετά την Παιδική Επιληψία και το Νεανικό Διαβήτη, αφού 1 στα 1000 παιδιά προσβάλλεται από ΝΙΑ.

-  Ο ειδικός γιατρός είναι ο παιδορευματολόγος, ενώ η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπευτική παρέμβαση οδηγούν σε καλύτερη πρόγνωση των νοσημάτων αυτών.

Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τα Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα, το 2019 καθιερώθηκε για πρώτη φορά από την Ευρωπαϊκή Παιδορευματολογική Εταιρεία (PReS) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για Παιδιά με Αρθρίτιδα (ENCA) η 18η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Ρευματικών Νοσημάτων, η οποία έκτοτε πλαισιώνεται με διάφορες δράσεις από τους συλλόγους ανά τον κόσμο.

Στο πλαίσιο λοιπόν της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα και με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την ημέρα αυτή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες- του μοναδικού Συλλόγου στην Ελλάδα για τα παιδιά με ρευματικά νοσήματα και των γονέων τους- και με τη συμμετοχή μελών του, έχει δημιουργήσει ένα βίντεο με τίτλο « … Και τα παιδιά μας μεγάλωσαν…», όπου ενήλικοι πλέον ασθενείς με νεανικό ρευματικό νόσημα καταθέτουν τις μαρτυρίες τους και δίνουν μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες, μέλος της Ομοσπονδίας ΡευΜΑζήν, πρόκειται να φωταγωγήσει υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης το έργο του Γ. Ζογγολόπουλου «Ομπρέλες», που βρίσκεται στη Νέα Παραλία, στη Θεσσαλονίκη, με τα χρώματα της Παγκόσμια Ημέρας Νεανικών Ρευματικών Νοσημάτων, μπλε και φουξ. Η δράση θα ξεκινήσει από τη δύση του ηλίου, στις 18:30 και θα διαρκέσει μέχρι το πρωί.

Ηλεκτρονική επικοινωνία: reumazein@gmail.com και childwithrheumatism@gmail.com

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων