Θάνατος τριών παιδιών: Στον Εισαγγελέα προσάγεται η Ρούλα Πισπιρίγκου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Θάνατος τριών παιδιών: Στον Εισαγγελέα προσάγεται η Ρούλα Πισπιρίγκου

Με εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου η Ρούλα Πισπιρίγκου, προσάγεται από την Πάτρα στην Αθήνα

medlabnews.gr iatrikanea

  Με εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου η Ρούλα Πισπιρίγκου, προσάγεται από την Πάτρα στην Αθήνα. - Βρέθηκε ουσία που δεν περιλαμβανόταν στην φαρμακευτική αγωγή

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, κατά της μητέρας των τριών παιδιών στην Πάτρα που βρήκαν τραγικό θάνατο, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η δικογραφία μεταβιβάστηκε στην αρμόδια ανακρίτρια, ενώ σύμφωνα με τη δικονομία αναμένεται να εκδοθεί και το σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Η δίωξη αφορά στην υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας, καθώς η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο παιδιών συνεχίζεται. Τα ευρήματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας φαίνεται να ήταν καθοριστικά για να προσδιοριστεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Σύμφωνα με την πάγια διαδικασία, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται πρώτα να οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) και στη συνέχεια, αφού διαβιβαστεί στην Εισαγγελία η δικογραφία, να οδηγηθεί και η ίδια ενώπιον της εισαγγελέως.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, άνδρες του Ανθρωποκτονιών μετέβησαν με μεγάλη διακριτικότητα στην Πάτρα όπου προσήγαγαν τη μητέρα και τη μεταφέρουν στην ΓΑΔΑ.

Η ουσία κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας

Κατά πληροφορίες, στις τοξικολογικές εξετάσεις βρέθηκε ουσία που δεν περιλαμβανόταν στην φαρμακευτική αγωγή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Mega, στις τοξικολογικές που έγιναν στην μικρή Τζωρτζίνα εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη, ένα πολύ ισχυρό αναισθητικό που χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική. Επίσης, η κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, δεν είναι διαθέσιμη στο εμπόριο, ενώ χορηγείται κυρίως για κτηνιατρικούς λόγους.

Το 2010-13 έγιναν και κάποιες μελέτες που επιβεβαιώνουν τη χρησιμότητά της ως αντικαταθλιπτικού ταχείας δράσης.

Γιατροί στο Ηνωμένο Βασίλειο που διεξήγαγαν την πρώτη δοκιμή της κεταμίνης για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, δήλωσαν ότι δίνει άμεσα και «θεαματικά» αποτελέσματα και κρίνεται ως μια νέα και πολλά υποσχόμενη θεραπεία για την κατάθλιψη. Συγκεκριμένα, μια ομάδα στο Ίδρυμα για την Υγεία στην Οξφόρδη το οποίο υπάγεται στο βρετανικό ΕΣΥ (NHS), χορήγησε σε ασθενείς δόσεις κεταμίνης πάνω από 40 λεπτά μέχρι και έξι φορές. Οι οκτώ έδειξαν βελτίωση στα δηλωθέντα επίπεδα κατάθλιψης, ενώ οι τέσσερις από αυτούς έδειξαν τόσο σημαντική βελτίωση ώστε δεν χαρακτηρίζονταν πλέον ως καταθλιπτικοί.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων , ανέφερε ότι αυτή η εξέλιξη «μας φέρνει πιο κοντά στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας».

«Αυτή η ουσία χρησιμοποιείται συνήθως στην κτηνιατρική ως αναισθητικό. Θα πρέπει πλέον να αξιολογηθεί κατά πόσο συνέβαλε στον θάνατο, δηλαδή πρέπει να εξεταστούν τα επίπεδα που χορηγήθηκαν. Θα πρέπει να εξεταστεί δηλαδή αν η χορήγηση της κεταμίνης προκάλεσε τον θάνατο ή αν συνέβαλε σε αυτόν, με τη δράση της στον οργανισμό. Θα φανούν αυτά από τις τοξικολογικές εξετάσεις».

«Πάντως, και στον τρίτο θάνατο, έχουμε έναν εξωγενή παράγοντα που τον προκάλεσε. Έτσι, είμαστε πιο κοντά στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας», εξηγεί.

ΜΚΟ στην Πάτρα: Προσοχή, η μητέρα μπορεί να αυτοκτονήσει

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Πάτρα έχει αναφέρει στις αρμόδιες αρχές πως έχει πληροφορίες ότι η μητέρα των τριών παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων