Παυλάκης: Προστατευθείτε γιατί θα έχουμε άνοδο κρουσμάτων και θανάτων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παυλάκης: Προστατευθείτε γιατί θα έχουμε άνοδο κρουσμάτων και θανάτων

Ο κ. Παυλάκης εξήγησε ότι οι περισσότεροι αναπνευστικοί ιοί δεν κάνουν ανοσία κατάλληλη για να σταματήσουν τη μόλυνση.

 medlabnews.gr iatrikanea

Για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια, μίλησε σήμερα Δευτέρα προειδοποιεί ο επικεφαλής του τμήματος ρετροϊών του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, ερευνητήςΓιώργος Παυλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην περίπτωση του Χονγκ Κόγνκ, όπου η μετάλλαξη Ομικρον 2 έχει προκαλέσει πολλούς θανάτους, κυρίως σε ηλικιωμένους.

Εκεί που περιμένουμε ότι θα χαλαρώσουμε λίγο με τα της πανδημίας του κοροναϊού, έρχονται νέες ανησυχητικές προβλέψεις να μας «κόψουν» την χαρά.

«Μέχρι το Σεπτέμβρη μπορεί να έχουμε 2-3 επιδημίες ακόμα», προειδοποίησε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Ο κ. Παυλάκης εξήγησε ότι οι περισσότεροι αναπνευστικοί ιοί δεν κάνουν ανοσία κατάλληλη για να σταματήσουν τη μόλυνση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επαναμόλυνση.

Ως παράδειγμα έφερε τις αμέτρητες φορές που ο καθένας μας έχει πάθει γρίπη, κρυολογήματα ή άλλους κοροναϊούς. «Αν η ιλαρά συμπεριφερόταν σαν τον κοροναϊό θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία μας.»

Διαφορετικός ιός η Όμικρον

Τόνισε, επίσης, ότι η Όμικρον 2 είναι διαφορετικός ιός, όπως και κάθε παραλλαγή.

Όσον αφορά στα εμβόλια, ο κ. Παυλάκης είπε ότι δεν είμαστε κοντά να βρεθεί εμβόλιο με μεγαλύτερη διάρκεια, γι’ αυτό όσοι έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να κάνουν 4η δόση και στο μέλλον κι άλλες.

Η 4η δόση στους 50 ετών και άνω θα εξαρτηθεί από το πόσο θα τηρήσουμε τα μέτρα, είπε.

Κλείνοντας έκανε έκκληση στους πολίτες: «Προστατευθείτε γιατί θα έχουμε άνοδο κρουσμάτων και θανάτων».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων