Πολύ σημαντική εξέλιξη. Φαίνεται ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην συνάντηση Πούτιν - Ζελάνσκι | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πολύ σημαντική εξέλιξη. Φαίνεται ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην συνάντηση Πούτιν - Ζελάνσκι

Οι πρόεδροι της Ουκρανίας και της Ρωσίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν, «κατά πάσα πιθανότητα» θα συναντηθούν στην Τουρκία

medlabnews.gr 

Το βράδυ του Σαββάτου διέρρευσε μία πληροφορία που μεταδόθηκε με κάθε επιφύλαξη. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες, Νταβίντ Αραχαμία, κατά τη διάρκεια τηλεμαχίας στην ουκρανική τηλεόραση, το Σάββατο, δήλωσε ότι οι πρόεδροι της Ουκρανίας και της Ρωσίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν, «κατά πάσα πιθανότητα» θα συναντηθούν στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Αραχαμία δήλωσε πως ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «τηλεφώνησε χθες τόσο σε εμάς, όσο και στον Βλαντίμιρ Πούτιν και φάνηκε να επιβεβαιώνει από την πλευρά του ότι είναι έτοιμοι να οργανώσουν μια συνάντηση στο εγγύς μέλλον».

«Δεν είναι γνωστή ούτε η ημερομηνία ούτε ο τόπος, αλλά πιστεύουμε ότι ο τόπος, με μεγάλη πιθανότητα, θα είναι η Κωνσταντινούπολη ή η Άγκυρα», δήλωσε ο Αραχαμία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «μας τηλεφώνησε (χθες Παρασκευή), όπως και στον Βλαντιμίρ Πούτιν» λέγοντας ότι θα φιλοξενούσε μια τέτοια συνάντηση, αποκάλυψε. «Δεν γνωρίζουμε ούτε το πότε ούτε το που, όμως πιστεύουμε ότι ο τόπος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η Άγκυρα ή η Κωνσταντινούπολη», πρόσθεσε.

Από την αρχή του πολέμου ο Ζελένσκι ζητά να συνομιλήσει απευθείας με τον Πούτιν.

Ο Ουκρανός διαπραγματευτής υπογράμμισε ότι η Μόσχα συμφώνησε ότι ένα δημοψήφισμα για την ουδετερότητα της Ουκρανίας θα ήταν «ο μοναδικός τρόπος εξόδου από αυτήν την κατάσταση». Εάν οι Ουκρανοί δεν εγκρίνουν αυτό το καθεστώς ουδετερότητας «τότε τα επιστρέψουμε είτε σε εμπόλεμη κατάσταση, ίσως, είτε σε νέες διαπραγματεύσεις», είπε ο Αραχάμια.

Το Κρεμλίνο επιμένει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να αποκηρύξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ και να επιλέξει την ουδετερότητα.

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι οι συνομιλίες με την «εχθρική» Ουκρανία δεν ήταν εύκολες, αλλά το σημαντικό είναι ότι συνεχίζονται. «Η Ουκρανία είναι μια πολύ δύσκολη χώρα, πολύ δύσκολη για εμάς. Στη σημερινή κατάσταση, είναι εχθρική απέναντί μας» είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Λευκορωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP, forbes

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων