Σκληρό lockdown στην Κίνα με επιτήρηση σκυλιών ρομποτ (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σκληρό lockdown στην Κίνα με επιτήρηση σκυλιών ρομποτ (video)

Σκληρό λοκντάουν ζουν οι 25 εκατομμύρια κάτοικοι της Σαγκάης


medlabnews.gr iatrikanea

Σκληρό λοκντάουν ζουν οι 25 εκατομμύρια κάτοικοι της Σαγκάης, με τον επιχειρηματικό κόμβο να έχει γίνει το επίκεντρο της μεγαλύτερης επιδημίας Covid-19 στην Κίνα από τότε που εμφανίστηκε ο ιός, καταγράφοντας περίπου 25.000 μολύνσεις την ημέρα.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους υπόκεινται σε αυστηρές εντολές παραμονής στο σπίτι, αντιμετωπίζοντας ελλείψεις τροφίμων και φοβούνται μήπως βγουν θετικοί στον Covid, καθώς αυτό θα τους οδηγήσει σε ένα γιγάντιο κέντρο καραντίνας.

"Υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται στη δουλειά, στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο, ο καθένας στο δικό του γραφείο", είπε ο Ρομέο στο Γαλλικό Πρακτορείο, αρνούμενος να χρησιμοποιήσει το πραγματικό, κινέζικο όνομά του. "Δεν υπάρχει καμία αναγκαστική συζήτηση... όλοι είναι ήσυχοι και σέβονται ο ένας την απόσταση και την ιδιωτικότητα του άλλου".

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το προσωπικό να κοιμάται σε κουκέτες σε κλειστά εργοστάσια που προσπαθούν να συνεχίσουν να παράγουν τα προϊόντα τους.

Η διολίσθηση της Σαγκάης στην κρίση έπιασε πολλούς απροετοίμαστους. Ο Frank Tsai, ο οποίος είναι κλεισμένος στο διαμέρισμά του στο Puxi, εφοδιάστηκε με τρόφιμα για τέσσερις ημέρες, όπως είχαν αρχικά διατάξει οι αρχές. Επτά μέρες μετά, οι μερίδες του "όλο και μικραίνουν". "Έχω σκεφτεί τα γεύματά μου και την πρόσληψη τροφής περισσότερο από ποτέ στη ζωή μου", είπε ο Tsai, η επιχείρηση του οποίου διοργανώνει δημόσιες διαλέξεις.

Σκυλιά ρομπότ και drones μεταδίδουν εντολές για τεστ Covid Μερικοί κάτοικοι έχουν καταφύγει σε ανταλλαγές ή πληρώνουν "χρυσάφι" το φαγητό καθώς το lockdown συνεχίζεται. Μια κάτοικος της Σαγκάης με το επώνυμο Ma είπε ότι πλήρωσε 63 δολάρια μόνο για ένα κουτί με noodles και μια σόδα.

"Απλώς προσπαθώ να έχω απόθεμα", είπε. "Δεν είμαι σίγουρος για πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτό".

Η Σαγκάη είναι τώρα μια πόλη σιωπής με την ησυχία να σπάει μόνο από σκυλιά ρομπότ και drones που μεταδίδουν εντολές για τεστ Covid και παραμονή στα σπίτια.

Εργαζόμενοι με ειδικές στολές που ονομάζονται "Big Whites" πραγματοποιούν τεστ μέσα σε σπίτια, όπου κάθε λίγες μέρες οι κάτοικοι κάνουν ουρές με τον τρόμο μη βγουν θετικοί.

Την ίδια στιγμή, οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν μπόρεσαν να βγάλουν βόλτα τα κατοικίδιά τους και αναγκάζονται να βγουν κρυφά μέσα στη νύχτα. "Εκπαίδευσα τον σκύλο μου να κάνει την ανάγκη μέσα, αλλά έφτασε σε ένα σημείο που, για να διατηρήσω τον εαυτό μου υγιή και τον σκύλο μου, τον κατέβασα στις 3 τα ξημερώματα", είπε ένας ιδιοκτήτης.

Οι αρχές αγωνίζονται να παράσχουν αρκετά κρεβάτια σε αυτοσχέδια νοσοκομεία για τους θετικούς στον ιό. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι 130.000 νέα κρεβάτια είναι έτοιμα ή υπό κατασκευή ως μέρος του καθεστώτος της μαζικής καραντίνας.

Όμως η πολιτική δοκιμάζει την ανοχή πολλών. Η Leona Cheng, μια φοιτήτρια στα ηλικία των 20 ετών, βγήκε από την καραντίνα μετά απο 13 ημέρες.

"Είναι παράλογο και μη βιώσιμο", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο για τη στρατηγική της Σαγκάης. "Πάρα πολλοί άνθρωποι μολύνονται και ο ρυθμός μόλυνσης είναι πολύ γρήγορος".

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων