Γκέιτς: δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα αυτής της πανδημίας. Η απάντησή του στις θεωρίες συνωμοσίας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γκέιτς: δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα αυτής της πανδημίας. Η απάντησή του στις θεωρίες συνωμοσίας

Μια ομάδα διεθνών ειδικών διαφόρων ειδικοτήτων θα πρέπει να συσταθεί και να αναλάβει να παρακολουθεί και να μπορεί να εντοπίσει παγκόσμιες υγειονομικέ

medlabnews.gr iatrikanea

Μια ομάδα διεθνών ειδικών διαφόρων ειδικοτήτων, από επιδημιολόγους έως διαμορφωτές ηλεκτρονικών μοντέλων, θα πρέπει να συσταθεί και να αναλάβει να παρακολουθεί και να μπορεί να εντοπίσει παγκόσμιες υγειονομικές απειλές και να συντονίσει την αντίδραση των κρατών. Αυτό υποστήριξε ο Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξη του στους Financial Times, όπου επεσήμανε πως απαιτούνται επιπλέον επενδύσεις για να αποτραπεί μια νέα πανδημία.

Εξάλλου, η πανδημία του κορoναϊού δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί. «Έχουμε ακόμη τον κίνδυνο η πανδημία αυτή να παράγει ένα στέλεχος που θα είναι πιο μεταδοτικό και ακόμη πιο θανατηφόρο. Δεν είναι βέβαια πιθανό, δεν θέλω να γίνω η φωνή της καταστροφής, όμως υπάρχει ένα ρίσκο πολύ πάνω του 5% πως δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα αυτής της πανδημίας» τόνισε.

Σε κάθε περίπτωση ο Γκέιτς, που ήδη από το 2015 είχε προειδοποιήσει πως ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για μια πανδημία, στάθηκε ιδιαίτερα στην πρωτοβουλία του υπό την ονομασία Παγκόσμια Επιδημιολογική Απάντηση και Αντίδραση, για την καλύτερη προετοιμασία της ανθρωπότητας από την επόμενη κρίση, εξηγώντας πως θα πρέπει να τεθεί υπό την ομπρέλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Όπως επανέλαβε επίμονα την ανάγκη ενίσχυσης των επενδύσεων για την αποτροπή μελλοντικών πανδημιών.

Ως παράδειγμα πρόβαλε το γεγονός πως ακόμη και στους κόλπους του ΠΟΥ, που είναι το μόνο όργανο θα που μπορούσε να ασχοληθεί με το θέμα, υπήρχαν λιγότερο από δέκα άνθρωποι που εργάζονταν με πλήρες ωράριο πάνω στο ζήτημα μιας πιθανής προετοιμασίας μας από μια πανδημία. «Η τωρινή χρηματοδότηση του ΠΟΥ δεν είναι σοβαρή για την αντιμετώπιση πανδημιών».

Υπολογίζεται πως από τον Ιανουάριο του 2020 έως τώρα από τον κοροναϊό έχουν χάσει τα ζωή τους πάνω από 6,2 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως.

Τελικά μας παρακολουθεί; Η απάντησή του στις θεωρίες συνωμοσίας

Τη δική του απάντηση στους αντιεμβολιαστές έδωσε ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC χαρακτηρίζοντας «τρέλα» τις θεωρίες συνωμοσίας.

Ο ίδιος έχει υπάρξει εδώ και καιρό φανατικός υποστηρικτής των εμβολίων.

Η στάση του αυτή τον έχει κάνει αντικείμενο περίεργων και αβάσιμων ισχυρισμών ότι προσπαθεί να «παρακολουθεί» τους ανθρώπους μέσω των… τσιμπημάτων. Πολλές από τις θεωρίες έχουν προωθηθεί στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και βρέθηκαν στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Κατά κάποιο τρόπο, σου έρχεται να γελάσεις γιατί είναι τόσο τρελό», τόνισε.

«Εννοώ, θέλω πραγματικά να παρακολουθώ τους ανθρώπους; Ξέρετε, ξοδεύω δισεκατομμύρια σε εμβόλια, δεν βγάζω χρήματα από τα εμβόλια, τα εμβόλια σώζουν ζωές», σημείωσε.

Ο κ. Γκέιτς πρόσθεσε ότι δέχεται φραστικές επιθέσεις από συνωμοσιολόγους στον δρόμο.

«Πρόσφατα κυκλοφορούσα έξω και μερικοί άνθρωποι μου φώναζαν ότι τους παρακολουθώ. Και αυτό, είναι απαίσιο πράγμα».

Το διαζύγιο και η συνάντηση με τον Έπσταϊν

Σε ό,τι αφορά στη ζωή του μετά το διαζύγιο με τη Μελίντα Φρενς Γκέιτς, με την οποία ήταν παντρεμένος για 27 χρόνια, ανέφερε «η ζωή μου είναι πολύ διαφορετική. Τα παιδιά μου έφυγαν από το σπίτι, το τελευταίο έφυγε για το κολέγιο πριν από ένα χρόνο. Το διαζύγιο είναι πολύ δύσκολο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά».

Ο γάμος τους έληξε εν μέσω δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να διατηρεί εξωσυζυγική σχέση. Μάλιστα, τον Μάρτιο, η πρώην σύζυγός του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι ο Μπιλ Γκέιτς συναντιόταν με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά αδικήματα, Τζέφρι Έπσταϊν

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε μαζί του τις χαρακτήρισε «λάθος».

«Έκανα λάθος που συναντήθηκα με τον Τζέφρι Έπσταϊν. Ξέρεις, ίσως το ένστικτό της της Μελίντα να ήταν πιο έντονο από το δικό μου. Οποιαδήποτε συνάντηση είχα μαζί του θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι σχεδόν συγχωρούσα την κακή του συμπεριφορά. Άρα, αυτό ήταν λάθος».

Η κόντρα του με τον Έλον Μασκ

Παράλληλα, ο Γκέιτς στη συνέντευξή του στο BBC, παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς την κόντρα του με αυτόν που τον εκθρόνισε από τη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, που δεν είναι άλλος από τον Έλον Μασκ.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μασκ τον κατηγόρησε ότι «σορτάρει» τις μετοχές της Tesla σε μια προσπάθεια να βγάλει χρήματα στοιχηματίζοντας ότι η εταιρεία θα χάσει την αξία της. Μάλιστα, καταφέρθηκε εναντίον του και δημόσια στο Twitter.

«Δε χρειάζεται να είναι καλός μαζί μου», απάντησε ο Γκέιτς.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το αν είχε στοιχηματίσει εναντίον της Tesla, απάντησε: «Αυτό δεν έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή. Έχω τρόπους να διαφροποιηθώ», τόνισε.

Σχολιάζοντας την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ, ανέφερε: «Ξέρετε, με τον Έλον, πιστεύω είναι πιθανό το Twitter να γίνει χειρότερο. Αλλά θα μπορούσε να γίνει και καλύτερο. Επομένως, τηρώ μια στάση αναμονής».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων