Ερχεται παγκόσμιο οικονομικό τσουνάμι. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ερχεται παγκόσμιο οικονομικό τσουνάμι. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα;

Στην Ελλάδα τα πράγματα παραμένουν εξαιρετικά δύσκολα

medlabnews.gr iatrikanea

Στην Ελλάδα τα πράγματα παραμένουν εξαιρετικά δύσκολα και στο υπουργείο Οικονομικών αναζητούν λύσεις προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την ακρίβεια, κυρίως στις τιμές των καυσίμων, αφού για το ρεύμα έχουν ήδη δρομολογηθεί λύσεις.

Μαζεύονται όλο και περισσότερο τα σύννεφα πάνω από την παγκόσμια οικονομία και όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που βλέπουν την ύφεση να πλησιάζει. Ειδικά το  σκηνικό της Πέμπτης με το πετρέλαιο δείχνει ότι οι αγορές δυσκολεύονται να βρουν τον δρόμο τους και η διατήρηση της μιας τεχνητής ζήτησης πάνω από τα αναμενόμενα επίπεδα δημιουργεί μία άκρως προβληματική κατάσταση, που κανείς δεν γνωρίζει που θα καταλήξει.

Ο ΟΠΕΚ, προφανώς υπό το βάρος της άσκησης πιέσεων, αύξησε την παραγωγή του κατά 650.000 βαρέλια την ημέρα, μία αύξηση που όμως δεν ικανοποίησε κανέναν, αφού αγορές και αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό.

Οι τιμές συνεχίζουν να καλπάζουν και το μοναδικό …. «φάρμακο» απέναντι στις υψηλές τιμές μοιάζει να είναι η …. ύφεση. Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες δύο ημέρες, τόσο ο επικεφαλής της JP Morgan όσο και το αφεντικό της TESLA βλέπουν να έρχονται «μαύρες ημέρες».

Έρχεται οικονομικός τυφώνας 

Εξαιρετικά απαισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, υπογραμμίζοντας ότι προετοιμάζει τη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα για έναν οικονομικό τυφώνα. Μάλιστα συμβουλεύει τους επενδυτές να κάνουν το ίδιο.

«Είχα πει ότι υπάρχουν σύννεφα καταιγίδας, αλλά θα το αλλάξω… είναι τυφώνας», είπε ο Ντάιμον την Τετάρτη μιλώντας σε ένα οικονομικό συνέδριο στη Νέα Υόρκη. Αν και οι συνθήκες φαίνονται «καλές» αυτή τη στιγμή, κανείς δεν ξέρει αν ο τυφώνας είναι «μικρός ή υπερθύελλα Σάντι», πρόσθεσε.  

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ανακοίνωσε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρέπει να προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού της κατά 10%, σύμφωνα με email που εστάλη στα στελέχη της, και περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

Σε email με τίτλο «σταματούν όλες οι προσλήψεις παγκοσμίως», δηλώνει ότι «έχω πολύ άσχημο αίσθημα για την οικονομία».

Το μήνυμα, έρχεται δύο ημέρες αφότου ο δισεκατομμυριούχος είπε στο προσωπικό του να επιστρέψει στον χώρο εργασίας ή να παραιτηθεί, και έρχεται να προστεθεί σε σειρά προειδοποιήσεων από επιχειρηματίες για τον κίνδυνο ύφεσης.

Σε αναζήτηση δημοσιονομικού χώρου 

Στην Ελλάδα τα πράγματα παραμένουν εξαιρετικά δύσκολα και στο υπουργείο Οικονομικών αναζητούν λύσεις προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την ακρίβεια, κυρίως στις τιμές των καυσίμων, αφού για το ρεύμα έχουν ήδη δρομολογηθεί λύσεις.

Χθες οι τιμές στα καύσιμα σημείωσαν νέα άνοδο και η μέση τιμή στην αμόλυβδη βενζίνη για πρώτη φορά στην ιστορία ξεπέρασε τα 2,3 ευρώ το λίτρο, ενώ ρεκόρ είχαμε και για το diesel κίνησης πάνω από το 1,9 ευρώ το λίτρο.

Την ίδια στιγμή ως δεδομένος θα πρέπει να θεωρείται ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, στον οποίο θα στηριχθεί η νέα παρέμβαση – ανάσα στα καύσιμα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων