Στο αυτόφωρο σήμερα ο οδηγός του ΟΑΣΘ που κατέβασε 11χρονο από λεωφορείο επειδή δεν φορούσε μάσκα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Στο αυτόφωρο σήμερα ο οδηγός του ΟΑΣΘ που κατέβασε 11χρονο από λεωφορείο επειδή δεν φορούσε μάσκα

Τον κατέβασε ο οδηγός του λεωφορείου επειδή δεν φορούσε μάσκα και τον... έψαχναν

 medlabnews.gr iatrikanea

χψΤο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο του επέβαλε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο - 

Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου 

Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο οδηγός του αστικού λεωφορείου που κατηγορείται ότι κατέβασε έναν 11χρονο από το λεωφορείο επειδή δεν φορούσε μάσκα προστασίας για τον κοροναϊό. 

Η ιστορία 

 Στη Θεσσαλονίκη ένα 11χρονο αγοράκι αναγκάστηκε να περπατήσει εντελώς μόνο του 3 χιλιόμετρα μέσα στον καύσωνα διότι ένας οδηγός λεωφορείου το κατέβασε επειδή είχε ξεχάσει να πάρει μαζί του μάσκα.

Ο 11χρονος επιβιβάστηκε στο αστικό λεωφορείο της γραμμής 84 λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, στον Δρυμό, προκειμένου να πάει σε κατάστημα συγγενικού του προσώπου, στο Μελισσοχώρι. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο εξυπηρετούν λεωφορεία της "ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.” για λογαριασμό του ΟΣΕΘ.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά, στο κέντρο του Μελισσοχωρίου, ο οδηγός σταμάτησε το όχημα και ζήτησε από το ανήλικο αγόρι να φορέσει προστατευτική μάσκα κατά του κορoναϊού. Ο 11χρονος απάντησε πως δεν είχε μαζί του μάσκα. Τότε ο οδηγός του ζήτησε να κατέβει από το λεωφορείο.

Το 11χρονο παιδί υπάκουσε χωρίς να αντιδράσει. Δεν είχε μονάδες στο κινητό του τηλέφωνο, ώστε να καλέσει τους γονείς του να τον παραλάβουν. Παρέμεινε στο σημείο περιμένοντας μήπως τον αναζητήσουν οι οικείοι του.

Λίγο αργότερα, το συγγενικό πρόσωπο του αγοριού, που τον περίμενε στο κατάστημά του, κάλεσε τη μητέρα του για να ενημερώσει ότι ο 11χρονος δεν έχει φτάσει ακόμη. Η μητέρα κάλεσε τον γιο της και ενημερώθηκε για όσα συνέβησαν. Στη συνέχεια ειδοποίησε το συγγενικό τους πρόσωπο για να τον παραλάβει.

Περπάτησε 3 χλμ εν μέσω καύσωνα Στο μεταξύ, ο ανήλικος ξεκίνησε με τα πόδια για το σπίτι του, χωρίς να ενημερώσει κάποιον. Για τα επόμενα 45 λεπτά κανείς δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του. Τελικά, τον εντόπισε η μητέρα του σε ερημική περιοχή, κοντά στον Δρυμό. Είχε περπατήσει 3 χιλιόμετρα σε συνθήκες καύσωνα.

Όταν ενημερώθηκε ο πατέρας του παιδιού για το περιστατικό, υπέβαλε μήνυση στο τμήμα Ασφάλειας Ωραιοκάστρου κατά του οδηγού. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον οδηγό.

Ο πατέρας του 11χρονου δήλωσε πως το παιδί σήκωσε το μπλουζάκι του για να καλυφτεί επειδή δεν φορούσε μάσκα.

«Αν πάθαινε κάτι το παιδάκι; Εδώ είναι ερημιά. Εάν περνούσε κάποιος και το φόρτωνε;», αναρωτήθηκε ο πατέρας του 11χρονου.

Τον 11χρονο τον βρήκε η μητέρα του να κλαίει υπό συνθήκες καύσωνα και το παιδί ακόμη δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ που υπέστη.

Ο πατέρας του 11χρονου κατέθεσε μήνυση και ο οδηγός του λεωφορείου οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, απ’ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί σήμερα Τρίτη.

Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια του 11χρονου αγοριού που κατέβασε από λεωφορείο του ΟΑΣΘ ο οδηγός, γιατί δεν φορούσε την μάσκα του, με αποτέλεσμα να αναζητείται το παιδί από τους γονείς του.

Η οικογένεια του παιδιού μέσω του δικηγόρου της κάνει λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά και καλεί τον οδηγό να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το περιστατικό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Σε ένα περιβάλλον αυξημένης επικινδυνότητας θα πρέπει όλοι να επιδεικνύουμε τη μέγιστη δυνατή επιμέλεια, ειδικά σε θέματα που αφορούν ανηλίκους.

Ο οδηγός του λεωφορείου και φερόμενος ως δράστης της έκθεσης σε κίνδυνο του ανηλίκου όφειλε να ζυγίσει καλύτερα τα έννομα αγαθά που διακινδυνεύονταν από τη συμπεριφορά του. Οφείλει δε σήμερα να αναλογιστεί το κακό που θα μπορούσε να είχε προκαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την εσφαλμένη κρίση του και την αμελή συμπεριφορά του.

Χειρότερη δε και από την απαράδεκτη ενέργεια του οδηγού είναι η προκλητική στάση του Οργανισμού έναντι της οικογένειας μετά το περιστατικό.

Επιτέλους λίγη Ανθρωπιά και λίγη Υπευθυνότητα”

«Δεν τον έδιωξε, ούτε του είπε προσωπικά “κατέβα”» λέει ο πατέρας Ο πατέρας του παιδιού στην κατάθεση που έδωσε στο δικαστήριο, ανέφερε ότι «το συμβάν είναι λήξαν, εφόσον το παιδί είναι καλά», ανασκευάζοντας μέρος των όσων είχε καταγγείλει όταν υπέβαλε μήνυση κατά του οδηγού. «Θα μπορούσε αν ήθελε να ζητήσει βοήθεια, είτε από το βενζινάδικο είτε από κατοίκους», σημείωσε. Στην συνέχεια περιέγραψε με λεπτομέρειες όσα του μετέφερε ο γιος του, επιβεβαιώνοντας τη σειρά των γεγονότων. «Το παιδί υπάκουσε στην παρατήρηση και κατέβηκε, παρά τον καύσωνα, από το λεωφορείο. Τον ψάχναμε περίπου 45’ λεπτά, επειδή ενώ τον καλούσαμε είχε βάλει το κινητό στη τσάντα και δεν απαντούσε», συμπλήρωσε. «Έκοψε το εισιτήριό του, βρήκε και έναν φίλο του μεγάλου μου γιου και κάθισαν μαζί. Στο Μελισσοχώρι ο κατηγορούμενος σταμάτησε και είπε ότι όποιος δεν φοράει μάσκα πρέπει να κατέβει. Δεν τον έδιωξε ο άνθρωπος ούτε του είπε προσωπικά "κατέβα". Αυτό θεώρησε ο γιος μου που ίσως τρομοκρατήθηκε το παιδί», είπε ο πατέρας. Ο ίδιος τόνισε ότι ο γιος του ταράχτηκε, καθώς δεν είχε μονάδες στο κινητό και ξεκίνησε να επιστρέφει σπίτι με τα πόδια. «Ξέρει τον δρόμο, είναι χωριατόπαιδο. Μετά τον βρήκε η γυναίκα μου και όλα ήταν καλά», ανέφερε, τονίζοντας ότι την μήνυση εις βάρος τού οδηγού την υπέβαλε γιατί στο αμαξοστάσιο που κάλεσε για να ρωτήσει τι συμβαίνει και να ζητήσει εξηγήσεις, ήταν εριστικοί απέναντί του και του μίλησαν άσχημα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων