ΔΝΤ: Ακρίβεια, ενέργεια, πανδημία φέρνουν σοκ στην παγκόσμια οικονομία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΔΝΤ: Ακρίβεια, ενέργεια, πανδημία φέρνουν σοκ στην παγκόσμια οικονομία

Πρόκειται για ισχυρούς κραδασμούς που επηρεάζουν σοβαρά την παγκόσμια οικονομία

medlabnews.gr 

Το ΔΝΤ έχει ήδη αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια οικονομία φέτος

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα αναθεωρήσει «σημαντικά» τις εκτιμήσεις του για τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας στην επόμενη έκθεση.

Η άνοδος των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, η επιβράδυνση των ροών κεφαλαίων προς τις αναδυόμενες αγορές, η συνεχιζόμενη πανδημία και η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας δημιουργούν «πολλές περισσότερες προκλήσεις» για τις κυβερνήσεις, δήλωσε η διευθύντρια στρατηγικής του ΔΝΤ Ceyla Pazarbasioglu την Κυριακή με την ευκαιρία της συνεδρίασης του υπουργών οικονομικών και διοικητών κεντρικών τραπεζών της G20, που λαμβάνει χώρα στο Μπαλί (Ινδονησία).

«Πρόκειται για ισχυρούς κραδασμούς που επηρεάζουν σοβαρά την παγκόσμια οικονομία», είπε η Τζεϊλά Παζαρμπασίογλου στο Agerpres.

Στις επόμενες προβλέψεις, που θα δημοσιευθούν αργότερα αυτόν τον μήνα φοβόμαστε δυστυχώς ότι «Έρχεται σοκ στην παγκόσμια οικονομία», προειδοποίησε η Τζεϊλά Παζαρμπασίογλου.

Οι δηλώσεις έγιναν μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G20 και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών που ολοκληρώθηκε το Σάββατο χωρίς κοινή δήλωση, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες στον συντονισμό μιας παγκόσμιας απάντησης στον αυξανόμενο πληθωρισμό και τις ανησυχίες για ύφεση .

Στην πιο πρόσφατη έκθεσή του για τις World Economic Outlook τον Απρίλιο, το ΔΝΤ έχει ήδη αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια οικονομία φέτος στο 3,6% από 4,4% που προέβλεπε πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι αξιωματούχοι των κεντρικών τραπεζών σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να βρουν τη λύση για τις αυξήσεις των τιμών, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει αποτέλεσμα.

«Ο δρόμος για μια ομαλή προσγείωση στενεύει», δήλωσε ο Hyun Song Shin, διευθυντής έρευνας στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων