Κλείνει το φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα. Έντονες αντιδράσεις από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κλείνει το φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα. Έντονες αντιδράσεις από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών

Η «κεραυνός εν αιθρία» απόφαση αφήνει «ξεκρέμαστους» ασθενείς με χρόνια σοβαρά νοσήματα στη Μεσσηνία αλλά και στη Λακωνία.
Κλείνει το φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα. Έντονες αντιδράσεις από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών

medlabnews.gr iatrikanea

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών αντιδρά στην ξαφνική, χωρίς καμία αιτιολογία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, να κλείσει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ της Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, φαρμακείο το οποίο η ίδια η Διοίκηση είχε αναβαθμίσει πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ της Καλαμάτας εκτελεί πάνω από 2.000 συνταγές το μήνα, εξυπηρετώντας όλους τους ασθενείς που παίρνουν φάρμακα υψηλού κόστους τόσο της Μεσσηνίας όσο και μεγάλου αριθμού ασθενών της Λακωνίας καθ' ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. 

«Αυτή η απαράδεκτη απόφαση ποιον εξυπηρετεί», ρωτά η Ομοσπονδία; «Μήπως τα ιδιωτικά φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες; Μήπως αποτελεί μέρος πιλοτικού σχεδίου για την αποψίλωση των δημόσιων φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ και την μεταφορά φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία της αγοράς και στις φαρμακαποθήκες; Είναι σε γνώση του Υπουργείου Υγείας το οποίο θα πρέπει να πάρει άμεσα θέση στο ανακύψαν ζήτημα;»

Κατά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών, τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούν κατά μείζονα λόγο τα άτομα με χρόνιες παθήσεις νεφροπαθείς τελικού σταδίου (υπό αιμοκάθαρση, υπό περιτοναϊκή κάθαρση, υπό μεταμόσχευση) αλλά και όλες τις κατηγορίες αναπηρίας που κάνουν χρήση ακριβών φαρμάκων με μηδενική συμμετοχή.

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ λειτούργησαν όλα αυτά τα χρόνια σαν ασπίδα προστασίας στην οικονομική κρίση για μεγάλο μέρος του πληθυσμού που πάσχει από σοβαρές ασθένειες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της, στην απαράδεκτη και αλλοπρόσαλλη αυτή απόφαση της Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ να κλείσει την Δημόσια δομή του φαρμακείου της Μεσσηνίας και απαιτεί την άμεση κατάργηση της χωρίς καμία καθυστέρηση. Επιπλέον ζητά την ίδρυση φαρμακείων ΕΟΠΥΥ στις πρωτεύουσες των Νομών ή περιοχών που δεν υπάρχουν εξυπηρετώντας τους χρόνιους ασθενείς.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων