Σε κινητοποιήσεις διαγνωστικά εργαστήρια και πολυϊατρεία από 18-20 Ιουλίου. Κινδυνεύουν με λουκέτο λόγω του clawback | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σε κινητοποιήσεις διαγνωστικά εργαστήρια και πολυϊατρεία από 18-20 Ιουλίου. Κινδυνεύουν με λουκέτο λόγω του clawback

Ζητούμενο η κατάργηση της προκαταβολής του 70% του claw back του 2022, ώστε να υπάρξει ανάσα ρευστότητας προς τα εργαστήρια
Σε κινητοποιήσεις διαγνωστικά εργαστήρια και πολυϊατρεία από 18-20 Ιουλίου. Κινδυνεύουν με λουκέτο λόγω του clawback

medlabnews.gr iatrikanea

Στα όριά τους έχει φέρει το μέτρο του clawback τα διαγνωστικά εργαστήρια και τα πολυϊατρεία, με τον κλάδο να εξαγγέλλει νέες κινητοποιήσεις από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου 2022, διεκδικώντας τη βιωσιμότητα των εργαστηρίων και του προσωπικού που απασχολείται σε αυτά.

Το Συντονιστικό Όργανο των φορέων Π.Φ.Υ. συνεδρίασε στις 08/07/2022 μετά από επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη την 01/07/2022 με συγκεκριμένα αιτήματα.

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ.:

«Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για περαιτέρω ενέργειες από την πλευρά του Υπουργού, εξαγγέλλουμε την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων από την πλευρά των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και τον κλινικοεργαστηριακών γιατρών από 18 έως 20 Ιουλίου 2022.   

Προχωρούμε σε κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση της βιωσιμότητας των εργαστηρίων μας καθώς και του προσωπικού που απασχολείται σε αυτά.

Ζητούμε την άμεση κατάργηση της προκαταβολής του 70% του claw back του 2022, ώστε να υπάρξει ανάσα ρευστότητας προς τα εργαστήρια μας, διαφορετικά αδυνατούμε να πληρώσουμε ακόμα και το προσωπικό μας τους προσεχείς μήνες και άμεσο επακόλουθο, το βέβαιο κλείσιμο των εργαστηρίων μας.

Ζητούμε όποια εξέταση εκτελείται, να αποζημιώνεται στο ακέραιο, χωρίς υποτιμολογήσεις!

Ανακοινώνουμε εκ των προτέρων ότι οποιαδήποτε κινητοποίηση που αφορά το κλείσιμο των εργαστήριων εξαγγελθεί από περιφερειακούς συλλόγους, το Συντονιστικό Όργανο φορέων Π.Φ.Υ. θα δώσει την πλήρη στήριξη και κάλυψή τους.

Τα προβλήματα του κλάδου είναι ζωτικής σημασία για την αυριανή ύπαρξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας!

Η ισχύς εν τη ενώσει !!!

Δεν ζητάμε να πληρώνουν οι ασθενείς τις εξετάσεις τους.

Ζητάμε να τις πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ως οφείλει και όχι εμείς!

Ζητάμε την επαρκή χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας!

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τον αφανισμό μας!

Υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται!

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα για την Υγεία!»

 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων