Η Amgen Hellas υποστηρίζει τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και το πρόγραμμα «Υγεία και Ποιότητα ζωής για όλους» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η Amgen Hellas υποστηρίζει τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και το πρόγραμμα «Υγεία και Ποιότητα ζωής για όλους»

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την οστεοπόρωση και προσφορά εξετάσεων οστικής πυκνότητας
Η Amgen Hellas υποστηρίζει τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και το πρόγραμμα «Υγεία και Ποιότητα ζωής για όλους»

medlabnews.gr iatrikanea

Η Amgen Hellas πιστή στην αποστολή της να παραμένει πάντα στην υπηρεσία των ασθενών υποστηρίζει και αυτή τη χρονιά το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα, στο πολύτιμο έργο ενημέρωσης για την οστεοπόρωση και προσφοράς εξετάσεων οστικής πυκνότητας, που προαγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία και Ποιότητα ζωής για όλους».

Συγκεκριμένα για τον μήνα Ιούνιο, ο Σύλλογος Πεταλούδα πραγματοποίησε δύο εκδηλώσεις  στο Ίλιον και τα Νέα Στύρα στις 23/6 και 26/6 αντίστοιχα. Οι εκδηλώσεις αυτές στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία καθώς σε συνεργασία με τους Δήμους Ιλίου και Καρύστου και με τη συνδρομή ειδικών ιατρών, διενεργήθηκαν συνολικά περισσότερες από 170 δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών, πραγματοποιήθηκε μέτρηση οστικής πυκνότητας κατόπιν ραντεβού, ενώ στη συνέχεια οι εξεταζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν τα αποτελέσματα και να λάβουν μια πρώτη γνωμάτευση και συμβουλευτική από τους γιατρούς που βρίσκονταν στο χώρο και πλαισίωσαν τις δύο δράσεις.

Το πρόγραμμα «Υγεία και ποιότητα ζωής για όλους» πραγματοποιείται με υπευθυνότητα από τον Σύλλογο Πεταλούδα εδώ και 15 χρόνια, προσφέροντας δωρεάν προληπτικούς ελέγχους οστικής πυκνότητας και συμβουλευτική από εξειδικευμένους ιατρούς σε όλη την Ελλάδα. Η Πεταλούδα διαθέτει φορητές μονάδες της GE, οι οποίες καταδεικνύουν τα επίπεδα της οστικής πυκνότητας σε όλο το σώμα.

Η συγκεκριμένη εξέταση παρέχει πολλά πλεονεκτήματα καθώς:

• Πραγματοποιείται στον αστράγαλο, είναι εντελώς ανώδυνη και διαρκεί 5’.

• Γίνεται με τη μέθοδο των υπερήχων (screening) και δεν επιβαρύνει τον οργανισμό του εξεταζόμενου με ακτινοβολία.

• Προσφέρει στον εξεταζόμενο τη δυνατότητα να λάβει αμέσως το αποτέλεσμα.

Η εξέταση μπορεί να γίνει σε όλον τον πληθυσμό, αλλά κυρίως συνιστάται για μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που καθώς και για άνδρες άνω των 65 ετών.

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την οστεοπόρωση και τους τρόπους διαχείρισής της, μπορείτε να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα www.geraosta.gr καθώς και στον ιστότοπο του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» www.osteocare.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων