Σημαντική ανακάλυψη. Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τη μεγαλύτερη δημόσια πλατεία του αρχαίου κόσμου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σημαντική ανακάλυψη. Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τη μεγαλύτερη δημόσια πλατεία του αρχαίου κόσμου

Η πλατεία στην καρδιά της ελληνικής αποικίας του Σελινούντα καλύπτει μια τραπεζοειδή έκταση 33.000τμ

medlabnews.gr 

Αρχαιολόγοι στη Σικελία ανακάλυψαν αυτό που πιστεύουν ότι είναι η μεγαλύτερη δημόσια αγορά του αρχαίου κόσμου.

Η πλατεία στην καρδιά της ελληνικής αποικίας του Σελινούντα καλύπτει μια τραπεζοειδή έκταση 33.000τμ. με αυτό που πιστεύεται ότι είναι ένα μνημείο του Pammilo, του ιδρυτή της πόλης, στο κέντρο της.

Η περιοχή ήρθε στο φως τυχαία μετά τον καθαρισμό της βλάστησης. Οι αρχαιολόγοι εργάζονταν αρχικά για να προσδιορίσουν τις χρονολογίες των γειτονικών ναών όταν ανακάλυψαν τον εξαιρετικά μεγάλο ανοιχτό χώρο στην καρδιά της πόλης, ίσο με πέντε γήπεδα ποδοσφαίρου.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι κάτοικοι της πόλης που μετακόμισαν στη νοτιοδυτική Σικελία από την Ελλάδα χρησιμοποιούσαν τον χώρο για δημόσιες συγκεντρώσεις και θρησκευτικές τελετές.

Τα λείψανα πέτρινων κατασκευών και τα οστά ζώων υποδηλώνουν τελετουργικές θυσίες ζώων στην καρδιά ενός οικισμού που ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα π.Χ.

«Είναι ένα άδειο κέλυφος που εντυπωσιάζει για το μέγεθός του και το μυστήριο που το περιβάλλει», δήλωσε ο Felice Crescente, διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου στην περιοχή. «Πρόκειται για ένα θαυμάσιο μυστήριο που εν μέρει έχει αποκαλυφθεί. Βρήκαμε την αγορά, αλλά ακόμη δεν ξέρουμε γιατί ήταν τόσο μεγαλοπρεπής και γιατί περιβάλλει τον τάφο του Pammilo».

Αργότερα προστέθηκε μια αίθουσα συμποσίου, με χώρο για εννέα άτομα.

Οι ανασκαφές πραγματοποιήθηκαν από κοινού από το Ινστιτούτο Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, υπό την επίβλεψη του Clemente Marconi.

«Η ανακάλυψη είναι εξαιρετικά σημαντική για την κατανόηση του Σελινούντα κατά την αρχαϊκή και την κλασική εποχή», δήλωσε ο Marconi.

Η ημερομηνία ίδρυσης του Σελινούντα δεν μπορεί να προσδιοριστεί σήμερα με ακρίβεια. Με βάση αναφορά του Θουκυδίδη φαίνεται πως η πόλη ιδρύθηκε το 622π.Χ. Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης τοποθετεί την ίδρυση της πόλης το 650 π.Χ. ενώ ο ιστορικός Ιερώνυμος ακόμα νωρίτερα το 654 π.Χ.

Μεταξύ των αντικειμένων που ανακαλύφθηκαν στις πιο πρόσφατες ανασκαφές είναι ένα μικρό φυλαχτό από μπλε γυάλινη πάστα σε σχήμα γερακιού. Το αντικείμενο πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε στην Αίγυπτο στα τέλη του 7ου αιώνα π.Χ. Αφιερωμένο στον αιγυπτιακό θεό Ώρο, αποτελεί απόδειξη του κεντρικού ρόλου της Σικελίας στο μεσογειακό εμπόριο και τις πολιτιστικές ανταλλαγές.

Πηγή neoskosmos.com

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων