"Πάει περίπατο" η ανοσία της αγέλης αφού όλοι νοσούν και ξανανοσούν | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

"Πάει περίπατο" η ανοσία της αγέλης αφού όλοι νοσούν και ξανανοσούν

Είναι πλέον παραδεκτό ότι και οι εμβολιασμένοι με τις νέες παραλλαγές της Ομικρον νοσούν

 


επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Είναι πλέον παραδεκτό ότι και οι εμβολιασμένοι με τις νέες παραλλαγές της Ομικρον νοσούν και επίσης πλέον έχει γίνει κατανοητό ότι και όσοι έχουν ασθενήσει μετά από λίγες ημέρες μπορεί να ξανακολλήσουν και να νοσήσουν. 

Γι'αυτό τον λόγο και η περιβόητη ανοσία της αγέλης δεν έχει νόημα να την επικαλείται κανείς. Άλλωστε με την υπερμεταδοτικότητα της Ομικρον και με τα χιλιάδες θετικά κρούσματα που έχουμε καθημερινά είναι σίγουρο ότι όλοι τελικά θα κολλήσουν και αρκετοί θα νοσήσουν. Τελευταίο παράδειγμα ο Πρόεδρος Μπάιντεν που νόσησε και ξανανόσησε σε διάστημα 10 ημερών. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι όλο και όλο η ανοσία από την νόσηση είναι 20 ημέρες αφού είναι πολλά τα περιστατικά που ξανανοσούν μετά από 2 με 3 εβδομάδες. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η νόσηση και το εμβόλιο προστατεύουν από την βαριά νόσηση. Γι'αυτό και παρά τα τόσα κρούσματα και τις χιλιάδες νοσήσεις αυτό το διάστημα όχι μόνο δεν αυξάνονται οι διασωληνώσεις αλλά μειώνονται και οι εισαγωγές κατά 11% καθώς και τα κρεβάτια στις ΜΕΘ. 

Εκεί που χρειάζεται να δοθεί προσοχή είναι σε άτομα με επικείμενα νοσήματα και άνω των 70 ετών που μπορεί μια νόσος εμπύρετη όπως αυτή του κοροναϊού να επιβαρύνει την υγεία τους και να περιπλέξει την όλη κατάστασή τους. 


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων