Πάροχοι έκοψαν το ρεύμα σε κλινική βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή 74 ασθενών. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πάροχοι έκοψαν το ρεύμα σε κλινική βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή 74 ασθενών.

Όπως εξηγεί ο διευθυντής, συνεργείο τεχνικών μετέβη στην κλινική, κάνοντας γνωστή την απόφαση για διακοπή της παροχής λόγω της οφειλής

  medlabnews.gr iatrikanea

Θεσμική λύση προκειμένου να μην απειληθεί η ασφαλής νοσηλεία 74 ασθενών αλλά ανέμενε χθες διευθυντής Μικτής Παθολογικής Κλινικής στο κέντρο της Λάρισας, μετά από την απόφαση εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο διευθυντής της κλινικής προχθές το μεσημέρι, καθ’ υπόδειξη της συμβεβλημένης παρόχου εταιρείας, κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 11.515,67 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ήμισυ της οφειλής, αλλά το γεγονός ότι εταιρεία από λάθος αποστολή του Λαρισαίου διευθυντή, δεν έλαβε το μήνυμα στην ηλεκτρονική αλληλογραφία( e-mail), προχώρησε τελικά χθες το μεσημέρι στην διακοπή της παροχής ρεύματος, οδηγώντας σε απόγνωση τον διευθυντή της κλινικής που αναζητούσε κάθε εφικτή λύση, προκειμένου «να μην απειληθεί η ζωή των ασθενών» όπως ο ίδιος διευκρίνισε χθες στην «Ε». Με την συμβεβλημένη εταιρεία στις αγωνιώδεις εκκλήσεις του διευθυντή της κλινικής να μεταθέτει την ευθύνη για την διακοπή σε άλλη εταιρία.

Όπως εξηγεί ο διευθυντής, αναφερόμενος στα γεγονότα, χθες το μεσημέρι συνεργείο τεχνικών μετέβη στην κλινική, κάνοντας γνωστή την απόφαση – κατ’ απαίτηση της ιδιωτικής εταιρείας – για διακοπή της παροχής λόγω της οφειλής (σ.σ. περί τις 23.000 ευρώ).

Σε επικοινωνία του διευθυντή της Κλινικής και της ιδιωτικής εταιρείας συμφωνήθηκε η άμεση καταβολή του μισού ποσού της οφειλής και η ρύθμιση, για εξόφληση με δόσεις, του υπολοίπου ποσού. Ο διευθυντής της Κλινικής αυθημερόν κατέβαλε όντως στον τραπεζικό λογαριασμό της ιδιωτικής εταιρείας το συμφωνηθέν ποσό των 11.515,67 ευρώ, αλλά απέστειλε σε λάθος e-mail την απόδειξη κατάθεσης.

Όταν διαπιστώθηκε το λάθος από την επιστροφή του e-mail, επικοινώνησε ξανά με την εταιρεία, όπου σύμφωνα πάντα με τα όσα δηλώνει ο διευθυντής τον διαβεβαίωσαν ότι αφού κατέθεσε τα χρήματα δεν υπάρχει πρόβλημα, λέγοντάς του να μην ανησυχεί.

Χθες ωστόσο στη 1 το μεσημέρι, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, η διακοπή στην παροχή ρεύματος έγινε τελικά, με τη διεύθυνση της κλινικής να προσπαθεί προσωρινά να λύσει το πρόβλημα με γεννήτρια, αναζητώντας παράλληλα λύση για την αποκατάσταση στην παροχή, εξετάζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο μεταφοράς των 74 ασθενών σε νοσοκομεία ή ιδιωτικές κλινικές για να μην απειληθεί η ασφαλής νοσηλεία των ασθενών. Στο μεταξύ επικοινωνώντας τόσο ο διευθυντής της Κλινικής με την ιδιωτική εταιρεία τού σημείωναν πως δεν έδωσαν αυτή την εντολή διακοπής ρεύματος, παρά μόνο την εντολή εκπροσώπησης», τονίζοντας, επίσης, ότι άλλη εταιρεία είναι εκείνη που αποφάσισε την διακοπή στην παροχή, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση και καθιστώντας οξύτερο το πρόβλημα. Οι συμβεβλημένη εταιρεία για την οριστική επίλυση του προβλήματος ζητήσει την καταβολή (υψηλής) εγγύησης, ενώ στη συνέχεια αντιπρότεινε την δυνατότητα αλλαγής παρόχου, με τον διευθυντή της Κλινικής να επιμένει στην ανάγκη της άμεσης επανασύνδεσης, για να επιλυθεί το επείγον πρόβλημα της νοσηλείας των ασθενών και «από βδομάδα» να εξετάσει το θέμα με ποια εταιρία θα συμβληθεί, χωρίς – όπως έχει σημειώνει – να αρνείται την καταβολή της εγγύησης και τις ρυθμίσεις της οφειλής. Η εταιρεία αντιπρότεινε νέα συμφωνία, αφού εκδοθεί νωρίτερα εξοφλητικός λογαριασμός.

Να σημειωθεί πως για το όλο πρόβλημα, όπως εξελισσόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ μεταξύ των ιδιωτικών εταιρειών και του διευθυντή της Κλινικής – ο οποίος αποδίδει την διόγκωση της οφειλής στη ρήτρα αναπροσαρμογής – αναμενόταν να ενημερωθούν οι τοπικές και διωκτικές αρχές, όχι για να εξεταστεί ποιος έχει δίκιο μεταξύ της ιδιωτικής εταιρείας και της Κλινικής, αλλά για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής, με την αποκατάσταση στην παροχή ρεύματος και όχι με την λειτουργία της γεννήτριας.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Βαγγέλης Κακάρας)

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων