Από το νοσοκομείο του είπαν να πάει σπίτι του. Τώρα είναι διασωληνωμένος στην ΜΕΘ με εγκεφαλίτιδα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Από το νοσοκομείο του είπαν να πάει σπίτι του. Τώρα είναι διασωληνωμένος στην ΜΕΘ με εγκεφαλίτιδα

Η διάγνωση της εγκεφαλίτιδας προέκυψε τηλεφωνικώς από τον οικογενειακό γιατρό του ασθενούς

medlabnews.gr iatrikanea

Ένιωσε αδιαθεσία, πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις όμως αρχικά δεν φάνηκε να έχει κάτι και του συνέστησαν να επιστρέψει στο σπίτι του Στη ΜΕΘ Ιωαννίνων μεταφέρθηκε ο 27χρονος αστυνομικός από τον Καρδαμά Ηλείας, νοσηλευόμενος σε κωματώδη κατάσταση.

Μόλις την περασμένη Κυριακή ο 27χρονος είχε αναφέρει μια απλή αδιαθεσία στα Επείγοντα του Νοσοκομείο Πατρών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Πατρίς, η γιατρός που τον εξέτασε κατέγραψε αίσθημα μουδιάσματος στα άκρα του νεαρού άνδρα, όμως οι εξετάσεις δεν έδειχναν ιδιαίτερα ανησυχητικές και του συνέστησαν να ξεκουραστεί κατ’ οίκων.

Η διάγνωση της εγκεφαλίτιδας προέκυψε τηλεφωνικώς από τον οικογενειακό γιατρό του ασθενούς, κατόπιν επικοινωνίας με τη μητέρα του 27χρονου, όταν εκείνος επέστρεψε στο σπίτι και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία. Ο γιατρός τους συμβούλευσε να μεταβούν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Διαβάστε τι είναι η εγκεφαλίτιδα εδώ

Οι γιατροί εκεί έδωσαν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή, ενώ η απόφασή τους να τον διασωληνώσουν άμεσα αποδείχθηκε καθοριστική. Την ίδια στιγμή κίνησαν γη και ουρανό προκειμένου να καταφέρουν να βρουν κενό κρεβάτι σε κάποια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τελικά ο νεαρός αστυνομικός μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Μήνυμα ευγνωμοσύνης στέλνουν οι γονείς του τόσο στον οικογενειακό τους γιατρό, τους γιατρούς του Γ.Ν.Π. «Άγιος Ανδρέας», όσο και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, που κράτησαν το παιδί τους στη ζωή και αναμένουν με αγωνία την ανάρρωση του.


Διαβάστε

Η εγκεφαλίτιδα πρόκειται για φλεγμονή του εγκεφάλου, που προκαλείται από ιό και επηρεάζει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Είναι η φλεγμονή του εγκεφαλικού παρεγχύματος Μπορεί να είναι διάχυτη ή εστιακή (σπανιότερα). Συχνά συνυπάρχει και μηνιγγίτιδα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων